Prijava

Vaša prijava

Gradsku upravu posjetili sudionici ERASMUS+ projekta ‘Education Accessed with Games’


erasmus
Gradska uprava Velike Gorice ugostila je danas sudionike ERASMUS+ projekta „Education Accessed with Games“. Domaćin projekta u Hrvatskoj je Srednja strukovna škola Velika Gorica, a nositelj projekta (glavni koordinator) je škola iz Italije – Istituto Compresivo San Giovanni Bosco iz Catanie na Siciliji.

Ostali partneri su: 2 škole iz Turske iz gradova Osmaniye i Mugla, škola iz Portugala – grad Viseu, škola iz Velike Britanije – grad Barnstaple i iz Hrvatske – Srednja strukovna škola Velika Gorica. Projektom su obuhvaćeni učenici svih dobnih skupina od 3-18 god.
Tema projekta je igra koja se koristi i kao nastavna metoda koja podupire fizički, psihički, kognitivni i socijalni razvoj djece. Srednja strukovna škola ugostila je ukupno 27 odgojitelja i nastavnika od 20. do 24. ožujka 2023.

U ime Grada Velike Gorice goste su dočekali predstavnici UO za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti – pročelnik Neven Topolnjak sa suradnicama dr.sc. Arijanom Mataga Tintor i Martinom Lacković Sliško koja je sudionike kratko upoznala sa sustavom odgoja i obrazovanja u Velikoj Gorici. Uz njih, gostima se obratio i predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Matija Dražetić koji je predstavio rad Dječjeg vijeća i naglasio važnost dječje participacije u odgojno-obrazovnim ustanovama i zajednici.