Prijava

Vaša prijava

Gornja Lomnica dobiva park sa šetnicom i igralištem


glomnica1
Gornja Lomnica dobit će novi park koji će se prostirati na 11 tisuća metra kvadratnih, a u kojem je već posađeno oko 200 različitih sadnica drveća i raznog raslinja. Trenutno su u fazi radovi na izgradnji pješačkih staza i igrališta na parceli koja je do nedavno bila neiskorištena, a u vlasništvu je svih mještana.

– Trenutno je položeno više od 750 metara rubnjaka, a ovdje će se nalaziti i jedno malo košarkaško igralište. Park će ujedno biti centralno mjesto Lomničana, ali i mještane okolnih naselja, gdje će se moći družiti i rekreirati. Hvala mjesnom odboru na inicijativi, a vjerujem kako ćemo već za koji tjedan vidjeti obrise ovog parka – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar prilikom obilaska.

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Gornja Lomnica Dragan Perić iskoristio je priliku i zahvalio Gradu i gradonačelniku na prepoznavanju ovog projekta koji je od iznimne važnosti za mještane.

– Mi jesmo malo mjesto, ali smo kompaktni i uvijek u akciji. Prošle godine smo na igralištu dobili novu rasvjetu, imamo svu potrebnu infrastrukturu od asfaltiranih cesta do pješačkih staza. U park ćemo postaviti još i nekoliko klupica kako bi naši stariji sumještani imali prilike gdje odmoriti. Trudit ćemo se da u narednom razdoblju s dodatnim sadržajima oplemenimo ovaj naš park – dodao je Perić.

U centru parka nalazi se i raspelo staro dvadesetak godina, a pri završetku parka ići će se u realizaciju zamjene raspela.

Prema riječima predsjednika Perića u parku će biti i jedna niša za branitelje s obzirom da u mjestu djeluje i udruga branitelja pa će tako njihovi članovi, ali i članovi ostalih udruga imati mjesto na kojem će moći odati počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Radovi na parku u Gornjoj Lomnici trebali bi biti gotovi kroz dva mjeseca.

glomnica2