Prijava

Vaša prijava

Obnovljene ulice u Rakarju i centru grada


ulice1
Tijekom ljeta uređivale su se prometnice na području grada. Gradonačelnik Krešimir Ačkar obišao je nekoliko lokacija u centru grada i u Rakarju gdje su asfaltirane tri ulice. Asfalt je tako dobila Briška ulica u dužini 180 metara koja je do sada bila neasfaltirana. Radovi su koštali oko 31 tisuću eura.

– U tri godine asfaltirali smo više nego što se asfaltiralo u prethodna dva mandata. Uspjeli smo riješiti veliki broj prometnica u Lukavcu, Čičkoj Poljani, Lazini Čičkoj, Kobiliću i ostalim naseljima koje su baš poput ove do sada bile neasfaltirane. Nastavit ćemo s time dokle god ne riješimo problem svih prometnica koje nisu asfaltirane – istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

Predsjednik četvrti Vedran Zobec naglasio je kako Rakarje ima 18 ulica od kojih je Rakarska glavna, a ostalih 17 su sporedne.

– Ovim ulicama koje su sada završene, došli smo do toga da su nam sve ulice u četvrti asfaltirane, osim Ulice Župetići gdje se trenutno vode privatni sudski procesi. Ova Briška ulica, zanimljiva je jer svjesni smo kako se širi sam grad pa tako i naša četvrt. Evo ovdje imamo dvije potpuno novo izgrađene obiteljske kuće. Pokazujemo da vodimo brigu o svim našim stanovnicima koji se doseljavaju. U suradnji s Gradom i gradonačelnikom Ačkarom pratimo ih s kompletnom infrastrukturom – dodao je Zobec.

Ali, to nije sve. U budućnosti, Briška bi se ulica, prema prostornom planu, trebala spojiti s Gradskom četvrti Pleso.

U Rakarju je još asfaltirana Ulica Mirenići u duljini od 200 metara, te je izgrađen produžetak od 50 metara Ulica Grabera Imbre. Radovi ovih dviju prometnica koštali su 41 tisuću eura.

Novi asfalt dobili su i građani Radićevog odvojka koji je uređen u dužini od 330 metara te sami slijepi odvojak u dužini 95 metara. Ukupna vrijednost radova bila je oko 69 tisuća eura.

Također, novi asfalt dobila je Zagrebačka ulica u duljini od 340 metara na potezu od Trga kralja Tomislava do skretanja za Javnu vatrogasnu postrojbu. Uz asfalt, iscrtana je i horizontalna signalizacija, a vrijednost radova je oko 140 tisuća eura.

– Ono što nas čeka u budućem razdoblju je Šenoina ulica, Matice hrvatske, Bratstvo, Gradićka ulica, Jelačićeva, Stepanska..niz ulica koje idu u kompletnu rekonstrukciju koje ćemo riješiti na zadovoljstvo svih – najavio je buduće infrastrukturne projekte gradonačelnik Ačkar te zahvalio svim sugrađanima na strpljenju za vrijeme trajanja radova.