Prijava

Vaša prijava

Most u Čičkoj Poljani pred samim završetkom, slijedi betonaža i postavljanje drvene ograde


most1
Izgradnja mosta u Čičkoj Poljani u završnoj je fazi. Kako napreduju radovi na projektu vrijednim oko milijun i 234 tisuća eura, provjerio je danas gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Ovaj most za mještane Kuča i Čičke Poljane od iznimne je važnosti, jer će on značajno unaprijediti prometnu povezanost u ovom dijelu našeg grada. Most će biti ključna infrastruktura koja povezuje ove zajednice i olakšava svakodnevne aktivnosti. Važno je naglasiti da sutra ide betonaža cijelog mosta, a nakon toga se pristupa izgradnji drvene ograde koja će imati simboliku starog mosta, jer je on bio u potpunost i drveni – rekao je gradonačelnik Ačkar.

Podsjetimo, most će biti armirano betonske konstrukcije s drvenom ogradom i dug oko 50 metara, a širok 7,5 metara. S prometne strane most se sastoji od jedne kolničke trake širine 3,6 metara i obostranih pješačkih staza širina po 1,7 metara.

– Prošlo je dugih 14 godina, ali napokon se spajamo. Sretni smo i zadovoljni jer radovi napreduju dobro. Iščekujemo to otvorenje mosta koji će mnogo značiti za našu zajednicu. Znatno će olakšati i skratiti putovanje stanovnicima. Mi u mjesnom odboru radimo na poboljšanju kvalitete stanovanja, a ono što nam sada slijedi je projekt čišćenja rijeke Odre i uređenje obale koja ima ogroman turistički potencijal – rekao je Darinko Gučić, predsjednik Mo Čička Poljana te zahvalio gradonačelniku Ačkaru i Gradskoj upravi na suradnji i zajedničkom rješavanju problema koji su važni za stanovnike ovog kraja.

Novim mostom zadovoljni su i susjedi iz Kuča.

– Most će napokon opet spojiti ova dva naselja. Koliko je to važno mještanima Čičke Poljane toliko je i nama u Kučama – dodao je Stjepan Fabijančić, predsjednik MO Kuče.

Most bi trebao biti gotov do kraja studenog, a njegovo službeno otvorenje očekuje se neposredno prije proslave Dana grada.

most2