Prijava

Vaša prijava

Konferencija o mogućnostima korištenja sunca za proizvodnu elektrniče energije


solar2
Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Tragom najave Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o otvaranju javnog poziva za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine, Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice organizira u suradnji s velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije, koja će se održati u petak, 29. 11. 2019. godine s početkom u 10,00 sati na prvom katu u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, Zagrebačka 37 u Velikoj Gorici.

U sklopu konferencije, ali u subotu 30. 11. 2019. s polaskom u 11 sati ispred Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, Ekoregija Velika Gorica organizira studijski posjet Križevačkim sunčanim krovovima, elektranama na krovovima javnih objekata u Gradu Križevcima, koji će trajati do 14 sati.

Program konferencije možete preuzeti OVDJE.

Prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi na OVOJ POVEZNICI.