Prijava

Vaša prijava

I Vijeće Gradske četvrti Vladimir Nazor pomaže ukrajinskim izbjeglicama

[]

izbjeglicama

Grad Velika Gorica na različite načine pomaže 50-ak ukrajinskih izbjeglica koji se nalaze na našem području. Uglavnom je riječ o ženama i djeci. Svima njima dostupna je psihološka pomoć, a intenzivno se radi na njihovoj inkluziji u društveni život.

Osim dostupnosti vrtića i škola, na raspolaganju će im biti i radionice u Muzeju Turopolja, gradska knjižnica, bazen te ostali kulturni i sportski sadržaji.

I Vijeće Gradske četvrti Vladimir Nazor svojim je primjerom pokazalo kako se može pomoći ljudima u nevolji. Naime održali su hitnu i izvanrednu sjednicu na kojoj su jednoglasno donijeli odluku o ustupanju svojih službenih prostorija za potrebe smještaja ukrajinskih izbjeglica.

To je vrlo vrijedan i plemenit potez budući da je sjedište Gradske četvrti ustvari stambena jedinica koja sadrži sve potrebne priključke i zadovoljava sanitarne uvjete za normalan boravak ljudi.

Objava I Vijeće Gradske četvrti Vladimir Nazor pomaže ukrajinskim izbjeglicama pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Državno Natjecanje iz geografije