Prijava

Vaša prijava

Ležeći policajci smanjuju brzinu vožnje na križanju Kurilovečke i Ulice Andrije Kačića Miošića

[]

ležeći policajci

Već nekoliko dana vozači koji prolaze jednim od najrizičnijih velikogoričkih križanja – Kurilovečke i Ulice Andrija Kačića Miošića – ne mogu ne primjetiti ležeće policajce postavljene na Kurilovečkoj. Taj zahvat, kojim bi se trebala povećati prometna sigurnost i smanjiti brzina vozila na Kurilovečkoj, ostvaren je nekoliko dana nakon još jedne u nizu prometnih nesreća na tom križanju.

No, dio vozača sada je zbunjen budući su ležeći policajci postavljeni na Kurilovečkoj, odnosno ulici s pravom prvenstva na tom križanju. Stoga neki očekuju da Kačićeva dobije prvenstvo, a da Kurilovečka postane sporedna. To se zasad nije dogodilo.

Ležeći policajci, odnosno uspornici postavljeni su na zahtjev velikogoričke policije. Ona je još prije pola godine tražila od Grada “hitno postupanje vezano za povećanje prometne sigurnosti u zoni raskrižja Kurilovečke ulice i Ulice A. K. Miošića“. Predstavnci policije i gradskog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet očevidom su utvrdili da većina vozača po Kurilovečkoj vozi puno brže od dopuštenog i da stoga narušavaju sigurnost na raskrižju. Taj je očevid obavljen prije gotovo pola godine.

ležeći policajci
Hoće li ležeći policajci povećati sigurnost u prometu vidjet će se vrlo brzo / Foto: Gorica.info

Upravo je tih gotovo pola godine trebalo da se ispoštuje zahtjev goričke policije o “hitnom postupanju“. Ovih su dana uzdignuti postojeći pješački prelazi na Kurilovečkoj pokraj križanja s Kačićevom, ti su ležeći policajci obojani su crveno kako bi bili još uočljiviji, a postavljena je i dodatna signalizacija. Također je zatraženo da se  ukloni ukrasna živica iz trokuta preglednosti i da se postavi prometno zrcalo kako bi se osigurala bolja
preglednost u raskrižju.

Vrijeme će vrlo brzo pokazati je li postignut cilj i je li jedno od najrizičnijih goričkih raskrižja postalo sigurnije.

 

Objava Ležeći policajci smanjuju brzinu vožnje na križanju Kurilovečke i Ulice Andrije Kačića Miošića pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.