Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica organizirala izlet na Plitvička jezera za Ukrajince koji su stigli u naš grad

[]

ukrajince

U suradnji s Gradom Velika Gorica i gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom, u subotu je organiziran izlet na Plitvička jezera za djecu i roditelje koji su u naš grad došli iz Ukrajine. Na goričko područje do sada je stiglo 95 osoba odnosno 32 obitelji.

Velika Gorica aktivno se uključila u socijalizaciju novopridošlih ukrajinskih obitelji kroz upis djece u vrtiće i škole, učenje hrvatskog jezika za roditelje, igraonice za djecu.

Podsjetimo, odmah nakon dolaska prvih raseljenih osoba iz Ukrajine pokrenuta je akcija “Veliko srce Velike Gorice za naše nove sugrađane iz Ukrajine“ kroz koju su novim sugrađanima na raspolaganju vrtići, škole, radionice u Muzeju Turopolja, gradska knjižnica, bazen te ostali kulturni i sportski sadržaji.

– Svima njima želimo omogućiti što normalniji život daleko od njihovih doma zbog čega smo zajedno sa našim ustanovama, društvima i klubovima pokrenuli akciju – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar povodom pokretanja humanitarne akcije.

 

Objava Velika Gorica organizirala izlet na Plitvička jezera za Ukrajince koji su stigli u naš grad pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.