Prijava

Vaša prijava

Novi udar na kućne budžete: Velikogoričanima koji se griju preko toplane poskupljuje grijanje

[]

griju

Velikogoričanima koji se griju preko toplane, poskupljuje grijanje. HEP toplinarstvo od sljedeće će ogrijevne sezone povećati cijene grijanja za stanovnike koji se griju preko gradske toplane. Troškovi proizvodnje, distribucije i opskrbe toplinskom energijom višestruko su porasli, ali još nisu poznate nove tarife po kojima će građani plaćati grijanje.

HEP objašnjava da su posljednji put ove cijene mijenjali prije deset godina, a od tada su ulazni troškovi višestruko porasli, primjerice veleprodajna cijena plina za čak 1500%, donosi HTV.

– Uzevši u obzir nastavak rasta troškova poslovanja, korekcija cijena toplinske energije je neizbježna. S tim ciljem, u ovom se trenutku pripremaju podloge za podnošenje zahtjeva Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA-i) za utvrđivanje iznosa tarifnih stavki za proizvodnju i za distribuciju toplinske energije, ističu u HEP-u.

A dok se točan iznos tarifnih stavki ne utvrdi, o novim cijenama za sada možemo samo nagađati, što su potvrdili i u Hrvatskoj stručnoj udruzi za plin.

– U ovom slučaju možemo govoriti o tome da je cijena energenata s kojim se proizvodi ta toplinska energija skočila i do pet puta više nego prošle godine u ovom periodu tako da možemo reći da bi ona trebala biti opravdana, kaže Dalibor Pudić iz Hrvatske stručne udruge za plin.

Grijanje će osim u Velikoj Gorici, poskupjeti u još pet gradova i to Zagrebu, Osijeku, Sisku, Samoboru i Zaprešiću.

 

Objava Novi udar na kućne budžete: Velikogoričanima koji se griju preko toplane poskupljuje grijanje pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.