Prijava

Vaša prijava

Tvrtka Eko-deratizacija provest će sljedeći tjedan zaprašivanje komaraca na goričkom području

[]

komaraca

Dezinsekcije komaraca na području Velike Gorice provest će se u utorak, 12. srpnja od 8 do 14 sati, najavili su iz tvrtke Eko-deratizacija.

Na području I. i II. Zone komunalnog doprinosa Grada Velike Gorice (Velika Gorica, Velika Mlaka i Gradići) djelatnici Eko-deratizacije će provoditi sljedeće aktivnosti: otkrivanja novih legla (terenski obilazak), praćenje legla komaraca u povremenim i trajnim vodama (potoci, retencije potoka, bare, kanali, jezera, poplavne livade, šumske depresije, slivnici uz prometnice, kanalizacijska reviziona okna, zapuštene fontane i bazeni), larvicidne tretmane-suzbijanje ličinki primjenom odgovarajućih larvicida, uklanjanje legla kada je to moguće te praćenje brojnosti adulta (odraslih komaraca) 15-minutnim mjerenjem broja slijetanja u vrijeme očekivano najveće aktivnosti krilatica – naveli su iz Eko-deratizacije.

U leglima komaraca koristiti će odgovarajuća sredstva formulirana kao granule, tablete ili koncentrat za emulziju koji su registrirani i odobreni od Ministarstva zdravstva.

Osim sredstava s kemijskim načinom djelovanja koristit će i sredstvo koje djeluje fizički (mehanički) tako da se kao tanki film širi po površini vode i smanjuje napetost vodene površine, te ne dopušta ličinkama i kukuljicama zadržavanje na površini vode i na taj način onemogućava normalnu opskrbu atmosferskim kisikom koji im je neophodan za njihov normalni razvoj u odrasli oblik.

Suzbijanje ličinki komaraca na otvorenim površinama provoditi će metodama, ovisno o tipu legla i samoj formulaciji larvicida, odnosno: posipanjem, razbacivanjem, istiskivanjem na površinu, polaganjem, prskanjem ili orošavanjem.

Ovisno o metodi primjene larvicida, koristiti će se motorne prskalice, ručne tlačne prskalice, aparati za hladno orošavanje.

Djelatnici na terenu će bilježiti svako otkriveno leglo tijekom izvida. O tome će se voditi pisane evidencije na propisanim obrascima, istaknuli su iz Eko-deratiazcije.

 

Objava Tvrtka Eko-deratizacija provest će sljedeći tjedan zaprašivanje komaraca na goričkom području pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.