Prijava

Vaša prijava

Kreće istraživanje koliko se troši energije u Buševcu, Turopolju, Rakitovcu i Ogulincu: Građani upitnik mogu ispuniti i sami online

[]

energije

Grad Velika Gorica u sklopu 1. EUCF poziva, dobio je darovnicu u vrijednosti 60.000 eura za izradu investicijskog koncepta pod imenom “Razvoj energetski pozitivnih i klimatski neutralnih naselja”. Kao pilot područja za izradu koncepta odabrana su četiri velikogorička naselja: Buševec, Turopolje, Rakitovec i Ogulinec.

– Projekt je proveden kroz nekoliko faza. Prvo je napravljena analiza sva četiri naselja na uzorku od 290 kućanstava, da bi se u drugoj fazi moglo razmotriti što je optimalnije, centralni toplinski sustavi ili učinkovita ložišta s fotonaponima i baterijskim spremnicima za pojedinačno kućanstvo. Dodatno, u sva četiri naselja bit će postavljeni i senzori za mjerenje kvalitete zraka s obzirom na lebdeće čestice PM2,5 i PM10 koji negativno utječu na ljudsko zdravlje. Senzori već očitavaju kvalitetu zraka u Buševcu i Turopolju – izvijestili su iz Grada.

Kako bi se projekt nastavio dalje prema potpunoj implementaciji, u daljnjoj fazi potrebno je dobiti potpunije podatke o potrošnji za svaki objekt pojedinačno.

Stoga će djelatnici Grada provesti analizu objekata na terenu, obilazeći svako kućanstvo te unoseći podatke u online upitnik.

Obilazak će se provoditi u sljedeća dva tjedna, ovisno o vremenskim prilikama i to kako slijedi: Buševec, Turopolje, Rakitovec i Ogulinec.

Upitnik građani mogu ispuniti i online, što će ubrzati obilazak djelatnika Grada te će se tako još brže prikupiti traženi podaci. Online upitniku možete pristupiti preko poveznice.

 

 

Objava Kreće istraživanje koliko se troši energije u Buševcu, Turopolju, Rakitovcu i Ogulincu: Građani upitnik mogu ispuniti i sami online pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.