Prijava

Vaša prijava

FOTOGALERIJA Gastro Turopolja 2022: Sjajna izvedba tradicionalne gastro priredbe privukla tisuće posjetitelja i zaslužila je čistu desetku!

[]

gastro turopolja

Tisuće Velikogoričana i njihovih gostiju iskoristilo je prelijepu jesensku nedjelju kako bi uživali u delicijama na tradicionalnoj manifestaciji Gastro Turopolja. Prostor oko Muzeja Turopolja i tamošnji park bili su prepuni štandova na kojima se kuhala hrana u kotlovima, prodavali kolači, med, voće, rukotvorine, suveniri…

U natjecanju u pripremi turopoljske kotlovine sudjelovalo je više od 20 ekipa, a najbolje je birao stručni žiri u sastavu: Tomislav Špiček, Domagoj Jakopović Ribafish, Mile Butorac (poznatiji kao Hungry Mile), Zlata Muck Sušec, Marin Kučiš.

gastro turopolje
Oni su skuhali najukusniju kotlovinu / Foto: Gastro Turopolja

Najbolju turopoljsku kotlovinu, prema njihovom izboru, pripremila je Udruga Izvorni običaji, drugi su PGD Lokrovec Dubrava iz Slovenije, a treći DVD Markuševec Turopoljski. Najveselija ekipa bila je iz KUD-a Veseli Prigorci, najljepše uređen stol imali su DVD Velika Buna, KUD Stari Grad Lukavec i Ukrajinska zajednica Velike Gorice.

I upravo zbog sjajne hrane, ugodnog ambijenta i atmosfere većina posjetitelja nije odoljela čarobnim miomirisima pa je na otvorenom pojela nedjeljni ručak.

– Ovo je prelijepa manifestacija koja je privukla veliko mnoštvo naših ljudi i gostiju. Naravno, ni ja nisam mogao odoljeti ovoj divnoj hrani – kazao je Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice, koji je Gastro Turopolja obišao s dogradonačelnikom Nevenom Karasom i presjednikom Gradskog vijeća Darkom Bekićem, a pridružila im se i Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Na Gastru su sudjelovala i brojna lovačka društva, domaće i gostujuće udruge (iz Bilja, Dugog Rata, Neretve, Ukrajinska zajednica Velike Gorice) koja su pripremala brudet, sarmu, gulaš, turopoljsku svinju s ražnja, paprikaš, kiselo zelje s buncekom, boršč…

Gužve je bilo i oko štandova s, da tako kažemo, modernijom hranom – hamburgerima, vučenom svinjetinom, kimčijem… Tako je u ponudi bio i pobjednik ovogodišnjeg Zagreb Burger Festivala –  Kimchi Kard – Asian Burger.

Cijene su bile prihvatljive. Kotlovinu se moglo pojesti za 35 kuna, burgeri i ostala jela s roštilja od 45 do 60-ak kuna. Bila je to šansa koja se nije smjela propustiti.

I zato Gastro Turopolja 2022. zaslužuje najvišu ocjenu. Uz sjajni Old Timer Show, održan prije mjesec dana, Gastro Turopolje pokazuje kako samo malo treba da i naš grad oživi, da se središnji gradski prostori popune zanimljivim sadržajima koji, na kraju, privuku tisuće Goričana i brojne goste iz drugih gradova.

 

 

Objava FOTOGALERIJA Gastro Turopolja 2022: Sjajna izvedba tradicionalne gastro priredbe privukla tisuće posjetitelja i zaslužila je čistu desetku! pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.