Prijava

Vaša prijava

Tvrtka iz Velike Gorice koja proizvodi ambalažu samo na zamjeni kuna u eure zaradit će dva milijuna eura

[]

ambalažu

Tvrtka Modepack koja je u Velikoj Gorici nedavno otvorila moderan pogon za proizvodnju ambalaže većinu prihoda ostvaruje u inozemstvu. Međutim, zamjena kune za euro otvorila im je i nove poslove na hrvatskom tržištu.

– Znali smo da je ovo velika prilika za nas da će tu biti puno posla, no ono što se događalo zadnjih tjedana je bilo daleko iznad toga. Dobro smo se pripremili te čak i konzultantski obradili sve potencijalne klijente. Procijenili smo da bi na ovome mogli ostvariti promet od oko milijun eura. Interes je bio slab sve do listopada kada je sve eksplodiralo i svi su trebali našu sigurnu ambalažu za prijenos novca – banke, Fina, trgovine… Vrlo smo fleksibilni te smo, zahvaljujući i novom pogonu u Velikoj Gorici, pokrenuli proizvodnju tog asortimana u tri smjene. Sadašnje procjene su da će nam se planirani promet na ambalaži za skupljanje kuna i distribuciju eura u Hrvatskoj s milijun eura povećati na najmanje dva milijuna – kazao je Jure Širić, direktor i vlasnik Modepacka za Poslovni dnevnik.

ambalažu
Foto: Modepack

Ambalaža iz Velike Gorice izvozi se po cijelom svijetu

Ambalažu koja se proizvodu u Velikoj Gorici koriste brojne svjetske tvrtke i banke. Amazon, H&M, Vans, Adidas, DHL, DPD, Loomis, brojne europske financijske institucije kao i burza dijamanata u Antwerpenu (AWDC) samo su neki od brojnih korisnika kurirske i sigurnosne ambalaže ove tvrtke. Iako na tržištu postoji tek šest godina, Modepack je već jedan od globalnih lidera u proizvodnji visokokvalitetne ambalaže za logistički prijevoz robe, s naglaskom na e-trgovinu i kurirske dostave te sigurnosno pakiranje za novac i dragocjenosti. Danas izvoze na 32 svjetska tržišta.

Tvrtka od svojeg osnutka bilježi dvoznamenkasti rast, a trend se nastavlja i ove godine kad očekuju oko 75 milijuna kuna prihoda što je 30-ak posto više u odnosu na 53 milijuna lani. Planovi za naredne tri godine su im još ambiciozniji, do 2025. plan je ostvariti 150 milijuna kuna, odnosno 20 milijuna eura.

 

Objava Tvrtka iz Velike Gorice koja proizvodi ambalažu samo na zamjeni kuna u eure zaradit će dva milijuna eura pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.