Prijava

Vaša prijava

Gorički Most traži odgovornost zbog poništenog natječaja za izgradnju pročistača

[]

odgovornost

Iz velikogoričkog Mosta oglasili su se priopćenjem u kojem traže odgovornost zbog poništenja natječaja za izgradnju pročistača.

Priopćenje donosimo u cijelosti.

“Odlukom od 21. prosinca 2022. VG Vodoopskrba d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju donijelo je ponovno odluku o poništenju postupka javne nabave za Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica – Projektiranje i rekonstrukcija UPOV Velika Gorica i izgradnja nadzorno upravljačkog sustava.

Poništenjem postupka javne nabave ozbiljno je dovedena u pitanje provedba projekta projekta Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica koji je u velikoj mjeri sufinanciran sredstvima Kohezijskog fonda Europske unije.

Ovaj dugo iščekivani i toliko potrebni projekt, ujedno i najveći projekt na području Grada Velike Gorice trebao je kroz 145 km dužine nove kanalizacijske mreže, 48 crpnih stanica te 5000 novih kanalizacijskih priključaka promijeniti infrastrukturnu sliku našeg grada.

Međutim, opetovanom odlukom o poništenju postupka VG Vodoopskrba i Grad Velika Gorica jasno pokazuju kako nisu u stanju provesti postupak javne nabave za izgradnju pročistača.

Prvi put prije više od dvije godine postupak je poništen navodno zbog prekoračenja natječajnog financijskog okvira, a vjerojatno zbog sumnji u namještanje natječaja u kojima su sudjelovali vodeći ljudi gradske uprave, a nedavno i drugi put zbog toga što je naručitelj VG Vodoopskrba i Grad Velika Gorica pregledom i ocjenom ponuda ocijenio da nakon isključenja ponuda i odbijanja ponuditelja nije preostala niti jedna valjana ponuda.

A 12. siječnja ove godine bit će godinu dana od otvaranja natječajnih ponuda kad su tri pristigle ponude proglašene valjanima. Dakle godinu dana trebalo je naručitelju VG Vodoopskrbi za donijeti odluku o poništenju postupka.

Hoće li i treći natječajni postupak biti iste ukupne vrijednosti radova kao i prethodna dva poništena?

Hoće li građani iz jamstava Grada Velike Gorice plaćati milijunske penale zbog probijanja rokova izgradnje?

Skandalozno je kako za ovu gotovo četverogodišnju agoniju neznanja i šlamperaja posljedice snose građani koji i dalje nemaju odvodnju premda su im sve cijevi na broju, dok VG Vodoopskrba i gradska uprava niti ne razmišlja o odgovornosti.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar, u svojstvu jedinog člana skupštine trgovačkog društva VG Vodoopskrba, suodgovoran je s upravom VG Vodoopskrbe za ovaj ponovljeni potop projekta i tražimo njihovu odgovornost“ – poručuju iz Mosta.

Objava Gorički Most traži odgovornost zbog poništenog natječaja za izgradnju pročistača pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Radionica zlatoveza KUD-a Čiče