Prijava

Vaša prijava

Zbog obilnih kiša u pripravnosti sve dežurne službe i na goričkom području: U Petrovini noćas pripremali vreće s pijeskom

[]

kiša

Višednevne obilne kiše uzrokuje probleme širom Hrvatske. I na velikogoričkom području su dežurne službe noćas bile u pripravnosti.

– Uslijed višednevnih kiša podigla se razina voda na velikogoričkom području. Najozbiljnija situacija je u Petrovini. Sve dežurne službe su ove noći na terenu. Pune se vreće s pijeskom kako bi se zaštitile ugrožene kuće, objavio je noćas gradonačelnik Krešimir Ačkar.

U ponedjeljak se sastao i Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije zbog priprema za obranu od poplave, moguće izvanredne događaje i mjere ranog upozoravanja na području županije. Prema procjeni najkritičnije bi moglo biti na području općine Pisarovina (rijeka Kupa) koja je zatražila od Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije dostavu pijeska za potrebe obrane od poplava.

Pripremne aktivnosti obrane od poplava su u tijeku te su obaviještene i stavljene u pripravnost sve nadležne službe i snage sustava civilne zaštite.

Zatvorene prometnice: DC36 u mjestima Koritinja, Donja Kupčina-Šišljavić i Gradac Pokupski-Lijevo Sredičko;

Na području Zagrebačke županije zabilježeno je više intervencija vatrogasaca i komunalnih službi zbog ulaska vode u objekte, uzrok kojih je veća količina oborine i neočišćeni odvodni kanali.

-Zbog vodom zasićenog podzemlja te novih oborina i dalje postoji mogućnost poplavljivanja krških polja. Od srijede i četvrtka slijedi smirivanje vremenskih prilika. Mjestimice će kiše biti i dalje, ali u puno manjim količinama – najavili su meteorolozi.

kiša

 

 

Objava Zbog obilnih kiša u pripravnosti sve dežurne službe i na goričkom području: U Petrovini noćas pripremali vreće s pijeskom pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.