Prijava

Vaša prijava

Sljedeća tri dana možete učiniti dobro djelo i pomoći drugima: Darujte krv, možda spasite nečiji život

[]

krv

U utorak počinje trodnevna akcija darivanja krvi koju organizira Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica. Akcija će se održati u prostorijama Crvenog križa u Cvjetnom naselju 16.

Krv možete dati danas od 9 do 13:50 sati, u srijedu od 12 do 17:50 sati (pauza od 14:00 do 14:30), a u četvrtak od 13 do 18:50 sati (pauza od 15 do 15:30 sati).

Prije darivanja krvi preporuča se pojesti lagani obrok i uzeti dovoljno bezalkoholne tekućine. Također, treba pripremiti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu te ponijeti iskaznicu darivatelja krvi, kako bi se moglo upisati darivanje.

U Hrvatskoj tijekom jedne godine prikupi se oko 190.000 doza krvi. U jednom danu Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu prikupi u prosjeku od 350 do 450 doza krvi, što zadovoljava potrebe za liječenje naših bolesnika. No tijekom ljeta potrebe za krvi su znato veće zbog velikog broja turista koji borave u našoj zemlji.

U Hrvatskoj 84% darivatelja su muškarci, a 16% žene.

– Pozivamo sve građane da se pridruže velikoj obitelji heroja koji malom gestom spašavaju ljudske živote – kazali su iz Crvenog križa.

 

 

 

Objava Sljedeća tri dana možete učiniti dobro djelo i pomoći drugima: Darujte krv, možda spasite nečiji život pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.