Prijava

Vaša prijava

Nacionalni dan sporta: Dođite u nedjelju u Park Franje Tuđmana, upoznajte sportašice i sportaše, a u večernjim satima vježbajte

[]

Kiša i loše vrijeme odgodili su prošlu nedjelju održavanje Nacionalnog dana sporta. Zato će se gorički sportaši okupiti ovu nedjelju, 1. listopada u Parku Franje Tuđmana. U parku će biti postavljeno sportsko selo gdje će građani imati priliku upoznati različite sportove i različite oblike tjelesne aktivnosti.

Na ovogodišnjem obilježavanju Nacionalnog dana sporta predstaviti će se 35 sportskih udruga koje djeluju u Velikoj Gorici, najviše iz Zajednice športskih udruga zatim iz Sportsko-rekreacijskog saveza i Para sportskog saveza. Događanja počinju u 11 sati i traje do 17 sati.

– Cilj sportskog sela je građanima prezentirati sportove i predstaviti sportske klubove te ih potaknuti da pronađu neku aktivnost za sebe i više vremena provedu na svježem zraku te im pokazati da vježbanje osim što je zdravo može biti i korisno – najavili su iz Zajednice sportskih udruga Velike Gorice.

Velika Gorica će po prvi puta na jednom mjestu vidjeti toliki broj sportskih klubova koji će još jednom pokazati sve ono najbolje iz velikogoričkog sporta.

Zajednicom športskih udruga Velike Gorice zajedno s Ministarstvo turizma i sporta kao partnerom organizira Europski tjedan sporta. Ovu međunarodnu inicijativu pokrenula je Europska komisija kako bi promicala sport i tjelesnu aktivnost građana diljem Europe te se u Hrvatskoj kao i u ostalim članicama održava deveti put.

Sve aktivnosti koje se provode u sklopu Europskog tjedna sporta su besplatne i dostupne za građane.

Od 19:00 sati u parku će se održati u #BeActive Night – vježbanje pod zvijezdama. Cilj ovog događanja je prikazati prednosti noćnog vježbanja na otvorenom te kako vježbanje može biti zabavno bilo gdje i bilo kada.

– Građani će imat priliku biti aktivni kroz šest različitih fitness programa koje će voditi velikogorički i zagrebački fitness treneri, dok će u pauzama moći uživati u zabavnom programu plesnih skupina. Svi ste dobrodošli pridružiti nam se – najavio je Darko Blažinčić, tajnik Zajednice sportskih udruga.

Objava Nacionalni dan sporta: Dođite u nedjelju u Park Franje Tuđmana, upoznajte sportašice i sportaše, a u večernjim satima vježbajte pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.