Prijava

Vaša prijava

Crveni meteoalarm za naše područje: Kasnije popodne očekuje se grmljavinsko nevrijeme

[]

grmljavinsko nevrijeme

Grmljavinsko nevrijeme moguće je u ponedjeljak kasnije poslijepodne na širem zagrebačkom i velikogoričkom području. Stoga su na internetskoj stranici Državnog hidrometeorološkog zavoda za naše područje objavili crveni meteoalarm.

Crveni meteoalarm znači da će vrijeme koje se očekuje biti izuzetno opasno.

Upozorili su na to meteorolozi još jučer dok je toplotni val bio na vrhuncu, ali danas je taj meteoalarm dignut na najvišu, crvenu razinu.

Evo upozorenja DHMZ-a:

Lokalno grmljavinsko nevrijeme uz prolazno olujan vjetar i tuču. Vjerojatnost grmljavine veća od 80%. PODUZMITE MJERE samozaštite i djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih tijela. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti.

Upozorenje je na snazi od 14 sati do kraja dana, a crveni meteoalarm na snazi je i za čitavu Slavoniju.

Za sutra nema upozorenja.

 

Objava Crveni meteoalarm za naše područje: Kasnije popodne očekuje se grmljavinsko nevrijeme pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.