Prijava

Vaša prijava

Obilna kiša noćas na goričkom području: Ima poplavljenih podruma

[]

kiša

Dugo očekivana kiša noćas je napokon stigla i rashladila je užarenu atmosferu. Nevrijeme praćeno obilnom kišom i vjetrom zahvatilo je noćas područje Zagreba i Zagrebačku županiju. Na velikogoričkom području pala je obilna kiša,

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više od 30 dojava građana o poplavljenim podrumima, stanovima te srušenim stablima na javnim površinama, izvijestilo je jutros Ravnateljstvo Civilne zaštite.

U Velikoj Gorici i Velikoj Mlaki također ima poplavljenih podruma, vatrogasci su na terenu i upravo rade na ispumpavanju, doznali smo u Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

Kako su objavili na stranici Kad će kiša, na velikogoričkom području palo je 74 litre kiše po četvornom metru. Najviše kiše palo je na zagrebačkom području, do 100 litara kiše, više nego što je mjesečni prosjek za srpanj.

kiša
Foto: FB Kad će kiša

U nastavku dana svježe uz puno oblaka, mjestimična kiša i pljuskovi, a temperatura između 21 i 26°C. Sutra lijep sunčan dan, a pokoji pljusak opet u ponedjeljak. Nema povratka onih teških vrućina zasad, najavljuju prognostičari.

Objava Obilna kiša noćas na goričkom području: Ima poplavljenih podruma pojavila se prvi puta na Gorica Info.