Prijava

Vaša prijava

Osigurana besplatna pravna i psihološka pomoć za starije osobe

[]

starije

Novi ciklus pružanja besplatnih usluga za osobe starije životne dobi nastavlja u rujnu. U sklopu projekta osobama starije životne pruža se besplatno pravno i psihološko savjetovanje s obzirom da na području Velike Gorice živi oko 9.500 osoba starijih od 65 godina koje se suočavaju s brojnim problemima.

Naše starije sugrađane muči nedostatak informacija o dostupnim uslugama i aktivnostima, nedostatak prijevoza do zdravstvenih ustanova i drugih javnih institucija, nedostatak društvene interakcije, usamljenost, nedostatak emocionalne podrške i slično.

Usluga savjetovanja pruža se na adresi Trg kralja Tomislava 40, Velika Gorica (nakon prolaska kroz vežu, u prizemlju lijevo), a potrebno je naručiti se na broj 095 3907 301.

Objavljeni su termini za savjetovanja u rujnu. Korisnici stručnu pomoć mogu dobiti od 16 do 19 sati i to 3. rujna, 10. rujna, 17. rujna i 24. rujna.

Za pravno savjetovanje zadužena je Olivera Ilijaš, mag.iur, a za psihološko dr. Katja Galić Ćaleta, spec.psihijatrije.

U prvoj godini provedbe projekta do 31. svibnja 70 korisnika koristilo je uslugu besplatnog pravnog savjetovanja, 35 korisnika uslugu besplatne psihološke pomoći i podrške te 10 korisnika uslugu individualnog psihosuporta s asocijativnim kartama, objavili su iz gradske uprave.

Korisnici na taj način dobivaju cjelovite informacije u specifičnim područjima kao što su starenje, suživot sa starijim osobama, zlostavljanje, nasljeđivanje, mirovinska pitanja, narušeni obiteljski odnosi, prevencija specifičnih stanja te informacija o dostupnim uslugama i aktivnostima u zajednici i slična tematika.

Objava Osigurana besplatna pravna i psihološka pomoć za starije osobe pojavila se prvi puta na Gorica Info.