Prijava

Vaša prijava

Prijavi se za odlično plaćen posao: Traže se novi kontrolori zračne plovidbe

[]

kontrolori

Hrvatska kontrola zračne plovidbe traži do 42 kandidata koji će nakon završenog školovanja činiti novu generaciju 36 oblasnih kontrolora zračnog prometa. Posao ih nakon školovanja čeka u Velikoj Gorici, a šest toranjskih kontrolora radit će u Zadru, Splitu i Dubrovniku.

– Nakon osposobljavanja za kontrolora zračnog prometa koje se u cijelosti provodi u Hrvatskoj postat ćeš profesionalac koji je odgovoran za sigurno, redovito i nesmetano odvijanje zračnog prometa. Posao je odgovoran i zahtjevan, ali izuzetno zanimljiv i sigurni smo da će ti pružiti neizmjerno zadovoljstvo i ponos. Čeka te uzbudljiva i zanimljiva karijera – poručuju iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

Kontrolori rade u paru

Toranjski kontrolori iz svog kontrolnog tornja odobravaju polijetanje zrakoplova i pilotima pružaju meteorološke informacije poput vidljivosti te brzine i smjera vjetra. Kada zrakoplov postigne određenu visinu, toranjska kontrola predaje ga prilaznoj kontroli zračnog prometa.

Prilazni kontrolori iz svoje operativne dvorane prate drže li se zrakoplovi u fazi penjanja propisane rute te ih prema propisanim postupcima odlaska usmjeravaju prema odredištu i, ako je potrebno, u uključenje u viši zračni prostor. Prilazni kontrolori odgovorni su i za zrakoplove koje preuzimaju u njihovoj fazi spuštanja prema zračnoj luci i osiguravaju najučinkovitiji redoslijed slijetanja.

Oblasni kontrolori iz svoje operativne dvorane preuzimaju zrakoplove u zraku nakon što napuste područje nadležnosti prilazne kontrole. Uz pomoć opreme za nadzor letenja održavaju zrakoplove na sigurnoj međusobnoj udaljenosti imajući pritom konstantno na umu učinkovitost leta zrakoplova.

Svi kontrolori zračnog prometa funkcioniraju kao tim. Kako bi se izbjegle posljedice umora i pada koncentracije, kontrolori rade u paru, kao izvršni kontrolor i kontrolor planer. Također, izmjenjuju se u intervalima od jednog ili dva sata, ovisno o intenzitetu i složenosti zračnog prometa.

Na natječaj se mogu prijaviti osobe koje nisu starije od 28 godina. Oglas je otvoren do 13. listopada, a više detalja o natječaju možete pronaći ovdje.

Objava Prijavi se za odlično plaćen posao: Traže se novi kontrolori zračne plovidbe pojavila se prvi puta na Gorica Info.


Obnovljene ulice u Rakarju i centru grada

Popis učenika 1. i 5. razreda za školsku godinu 2024./2025.