Prijava

Vaša prijava

Knjižnica i dalje radi uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera: Doznajte kako do željenih knjiga

[]

Naš grad, kao i cijela Hrvatska, živi pod strogim epidemiološkim mjerama. Kafići i restorani su zatvoreni, srednjoškolci i studenti nastavu prate online, u trgovine će od subote u isto vrijeme moći ući ograničeni broj kupaca, ali zato gorička Gradska knjižnica radi.

Ljubitelje knjiga obavještavamo da knjižnica radi kao i do sada, kažu u knjižnici te pojašnjavaju kako rade u skladu s odlukama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Smjernicama za pripremu i rad čitaonica u knjižnicama u uvjetima epidemije.

Kako do željene knjige

Dozvoljen je ulazak korisnika u prostor kao i samostalno biranje knjiga u Središnjem odjelu za odrasle i Dječjem odjelu, uz preporuku što kraćeg zadržavanja u prostoru knjižnice i ograničenje broja osoba koje istodobno mogu biti u knjižnici.

U Knjižnici Galženica moguć je povrat i posudba novih knjiga, nije moguće samostalno birati knjige niti ulaziti u prostor i među police u knjižnici, zato preporučujemo da unaprijed naručite knjige koje želite posuditi ili dođete s već pripremljenim popisom željenih knjiga, ističu iz knjižnice.

Moguće je koristiti studijsku čitaonicu u Središnjem odjelu za odrasle uz prethodnu najavu telefonom ili e-mailom dok će studijska čitaonica u Knjižnici Galženica, sve čitaonice dnevnog tiska i igraonica Dječjeg odjela do daljnjeg ostati zatvorene. Korištenje korisničkih računala još uvijek nije moguće.

Upute za korisnike prilikom ulaska i boravka u prostorima knjižnice

Obavezno je nošenje maske tijekom boravka u knjižnici.

Pri ulasku u prostor knjižnice obavezno je dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju postavljenim na ulazu.

Naglasak je na minimalnom zadržavanju u knjižnici.

Molimo korisnike da poštuju razmak od propisanih 2 metra od ostalih korisnika i zaposlenika knjižnice.

Broj korisnika koji istovremeno borave u knjižnici je: u Središnjem odjelu za odrasle najviše 5 korisnika, u Dječjem odjelu najviše dvoje korisnika s pratnjom i najviše 1 korisnik u Knjižnici Galženica.

Ako u knjižnici u nekom trenutku boravi maksimalno dozvoljen broj korisnika, tek nakon izlaska jedne osobe, u prostor može ući iduća.

U čitaonici Središnjeg odjela za odrasle dostupno je 1 mjesto za rad korisnika stoga je potrebno unaprijed rezervirati mjesto za rad telefonom 6222 948 ili e-mailom posudba@knjiznica-vg.hr

Korištenje korisničkih računala još uvijek nije moguće, ali korisnici slobodno mogu koristiti vlastita prijenosna računala.

Upute vezane uz knjižnične usluge

Posudba knjiga omogućena je uz minimalno zadržavanje u knjižnici.

Preporučujemo vam da u knjižnicu dolazite s popisom knjiga koje želite posuditi ili da prethodno napravite rezervaciju knjiga kako bismo ubrzali rad s korisnicima.

Iz knjižnice preporučuju da prije dolaska u knjižnicu korisnici pregledaju online katalog i odaberu naslove koji ih  zanimaju. Građu možete naručiti izravno preko kataloga, telefonski ili e-mailom ili doći u knjižnicu s popisom željenih naslova koje će knjižničari potražiti za vas. Kao i uvijek, naravno, možete se pouzdati i u knjižničarsku preporuku

Studijska čitaonica u Središnjem odjelu za odrasle otvorena je za korisnike uz prethodnu najavu. Studijska čitaonica u Knjižnici Galženica je zatvorena.

Čitaonice dnevnog tiska i igraonica Dječjeg odjela do daljnjeg ostaju zatvorene.

Korištenje korisničkih računala još uvijek nije moguće.

Radno vrijeme knjižnice za sve lokacije je od ponedjeljka do petka od 8:00 do 19:30, a subotom od 8: 00 do 13.00 sati.

Vaša knjižnica vas čeka, požurite po knjige.

 

Objava Knjižnica i dalje radi uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera: Doznajte kako do željenih knjiga pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.