Prijava

Vaša prijava

Ivan Bekavac, kandidat Mosta za velikogoričkog gradonačelnika: Pretvorimo Goricu, punu neiskorištenih potencijala, u suvremeni grad

[]

Dajmo Gorici novo ljudsko lice! Tim je riječima svoju kandidaturu za gradonačelnika istaknuo dr. Ivan Bekavac, kandidat Mosta za velikogoričkog gradonačelnika.

Uoči Dana grada i blagdana sv. Lucije, velikogorički Most predstavio je svog kandidata za gradonačelnika za lokalne izbore. Dr. Ivan Bekavac,  liječnik anesteziolog, član je Savjeta Mosta za zdravstvo, županijski vijećnik i koordinator svoje stranke za Zagrebačku županiju. U vrijeme kratkog mandata Darija Nakića, kao ministra zdravstva, bio je njegov zamjenik.

bekavac
Nikola Grmoja i Damir Slojšek u posljednjim dogovorima pred početak predstavljanja Ivana Bekavca / Foto: Matej Crnogaća

Počelo je u pet do 12

Simbolično, u pet do 12, Most je uz podršku goričkog HSP-a i Inicijative za bolju Goricu odlučio prvi ući u politički ring za predstojeće lokalne izbore. Saborski zastupnik Nikola Grmoja istaknuo je kako vjeruje da će građani prepoznati dr. Bekavca kao čovjeka koji može pokrenuti ovaj grad. Očekuje ulazak u drugi krug izbora i konačnu pobjedu.

Lucijan Maslać, gradski vijećnik i predsjednik goričkog HSP-a, naglasio je da su sve dosadašnje gradske vlasti u svojem radu sijale metastaze te da je ovom gradu pod hitno potreban liječnik. Okupljenima se obratio i gradski vijećnik Alan Šembera u ime inicijative Za bolju Goricu, dajući svesrdnu podršku dr. Bekavcu.

I Alan Šembera (desno) podržao je Mostovog kandidata ispred Inicijative za bolju Goricu / Foto: Matej Crnogaća

U svom nastupnom govoru dr. Bekavac je istaknuo da je Velika Gorica grad neiskorištenih gospodarskih, ljudskih i infrastrukturnih potencijala. Obrušio se na aktualnu vlast da su vrlo loše odgovorili na aktualnu pandemiju i pomoć gospodarstvenicima. To potvrđuje i tek nedavno usvojeni rebalans proračuna. Smatra da Grad nije našao svrsishodno da rebalans napravi puno prije i usmjeri sredstva za pomoć svima onima kojima je ova pandemija ugrozila egzistenciju.

– Bolje ne očekujemo niti sljedeće godine jer proračun za 2021. godinu je ništa drugo nego prepisani aktualni proračun. Gradska vlast živi neki svoj paralelni život – kazao je Bekavac.

Zašto Velika Gorica nije velika?

Upozorio je na samo neke stvari koje Veliku Goricu ne čine velikom: tržni centar s epidemiološki opasnim podrumom, nepostojanje autobusnog kolodvora te lošu povezanost centra grada sa željezničkim kolodvorom. Naglašava da desetak svakodnevnih željezničkih linija do Zagreba ostaje potpuno neiskorišteno.

– Želim vratiti povjerenje u politiku i pretvoriti Goricu u suvremeni europski grad na temelju svih onih za sada neiskorištenih potencijala. Želim Velikoj Gorici dati novo ljudsko lice – istaknuo je Bekavac.

bekavac
Bekavca je u ime goričkog HSP-a podržao Lucijan Maslać / Foto: Matej Crnogaća

Na pitanje očekuje li potporu i drugih goričkih stranaka, a posebno odnedavno osnovane podružnice Domovinskog pokreta, nije ponudio precizan odgovor. Zaključio je da očekuje potporu svih onih koji Gorici žele dobro.

Predstavljanju su nazočili i Zvonimir Troskot, saborski zastupnik Mosta i povjerenik za Grad Zagreb, bivši saborski zastupnik Marko Sladoljev, te koordinator Mosta za Veliku Goricu Damir Slojšek.

Članice Mosta su svima okupljenima, ali i slučajnim prolaznicima, prigodno dijelile pšenicu koja se tradicionalno sije na blagdan sv. Lucije.

Predizborna utakmica je počela. Prvog igrača smo vidjeli, a bit će zanimljivo vidjeti i odgovore ostalih političkih aktera.

Objava Ivan Bekavac, kandidat Mosta za velikogoričkog gradonačelnika: Pretvorimo Goricu, punu neiskorištenih potencijala, u suvremeni grad pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.