Prijava

Vaša prijava

Sanacija šteta od potresa: Vatrogasci su u 14 dana na području Velike Gorice imali čak 591 intervenciju

[]

Vatrogasci su na području Velike Gorice od 29. prosinca (dana kada nas je zatresao razorni potres) do danas imali ukupno 591 intervenciju. Objavila je to na svom Facebook profilu Javna vatrogasna postrojba Velike Gorice, koja je od tih gotovo 600 intervencija odradila njih 203.

Najviše se intervencija odnosilo na otklanjanje posljedica potresa, odnosno uklanjanje zidova, dimnjaka, crijepova i sličnog što je prijetilo sigurnosti građana. Dva puta je gorička JVP bila angažirana na području Sisačko-moslavačke županije.

”Na sisačkom korzu dočekali smo razorni potres, gdje su naše kolege minutu prije potresa izašle iz košare od autoljestvi, te srećom neozljeđeni odmah pohitali u obližnju, gotovo razrušenu zgradu i spasili troje ljudi”, pišu gorički profesionalni vatrogasci zahvaljujći se svim DVD-ovima s područja Velike Gorice na pomoći, zajedničkom radu i odličnoj koordinaciji na terenu.

U prosjeku su, dakle, gorički vatrogasci u proteklih 14 dana imali više od 40 intervencija na dan. Svaka im čast, kapa do poda!

Evo fotografija s nekoliko intervencija goričkih vatrogasaca koje su objavljene na Facebooku JVP Velika Gorica:

Objava Sanacija šteta od potresa: Vatrogasci su u 14 dana na području Velike Gorice imali čak 591 intervenciju pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.