Prijava

Vaša prijava

Postavljena skela na crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije: Uskoro počinje sanacija goričke katedrale

[]

Na crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije u središtu Velike Gorice postavljena je skela i uskoro bi trebala početi sanacija tog sakralnog objekta kojeg odmilja zovu goričkom katedralom. Crkva je oštećena u razornom potresu 29. prosinca i odmah je zatvorena i onemogućen joj je prilaz.

Prošlog tjedna radnici su posebnim trakama fiksirali toranj, koji je najviše oštećen, kako se ne bi, u slučaju novog jačeg podrhtavanja tla i dodatnih oštećenja, urušio na okolne kuće.

Nakon postavljanja skele slijedit će skidanje kape tornja, potom demontiranje zvona i sata. Oslobađanjem prostora unutar tornja moći će početi i građevinski radovi na sanaciji. Radove izvodi tvrtka Gradel.

Velikogoričani s nestrpljenjem čekaju da njihova crkva Navještenja Blažene Djevice Marije ponovno postane sigurna kako bi u njoj mogli opet nazočiti misama.

Objava Postavljena skela na crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije: Uskoro počinje sanacija goričke katedrale pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.