Prijava

Vaša prijava

Prosvjed Živog zida zbog malverzacija s dodjelom gradskih stanova


PROSVJED ŽIVOG ZIDA VELIKE GORICE PRED GRADSKOM UPRAVOM ZBOG MALVERZACIJA S DODJELOM GRADSKIH STANOVA

Pošto stan gradonačelniče?

IMG_8166

Aktivisti Živog zida Velika Gorica danas su u petak 13., predali gradonačelniku Velike Gorice zahtjev za očitovanjem po kojim kriterijima je njegov stranački kolega i zaposlenik Grada Nikola Hulec dobio na korištenje gradski socijalni stan. „Pozivamo HDZ-ovog gradonačelnika Dražena Barišića da se javno očituje i pokaže javnosti kmpletnu dokumentaciju od raspisivanja natječaja, liste prvenstava i ugovora na koji je  način njegov stranački kolega Nikola Hulec dobio gradski socijalni stan i kako to da je imao prednost pred invalidima, samohranim majkama i braniteljima, kad je svima jasno da niti jedan status od ovoga on nema“, pitaju se aktivisti Živog zida.

IMG_8168

Na natječaju za dodjelu gradskih stanova, raspisanom prošle godine, stan u Ulici Jurja Dobrile 22 dobio je gradonačelnikov stranački kolega Nikola Hulec (32), koji je ujedno i djelatnik Grada na ugovor o djelu. Aktivisti Živog zida smatraju da u Velikoj Gorici na djelu stranački nepotizam. „Dok svojim tijelima spriječavamo deložacije najugroženijih građana, samohranih majki i djecu branitelja, u Velikoj Gorici se navodno stanovi u vlasništvu Grada dijele po stranačkim zaslugama“, rekla je ispred gradske uprave Daniela Jerbić, predsjednica Živog zida Velika Gorica.

U Živom zidu smatraju da je pri neregularnoj dodjeli gradskog stana Nikoli Hulecu „kumovala“ „atraktivna najbliža gradonačelnikova suradnica Nikolina Nežić, koja je tada kao pročelnica Odjela za imovinu Grada, pod čudnim okolnostima i uređivala veći broj gradskih stanova. No sigurno ima iskustva jer je u isto vrijeme uredila i svoju kuću na moru na otoku Pagu“, kažu u Živom zidu Velika Gorica.

urudzbiranje zahtjeva IMG_8179

Svoje sumnje, zajedno s dokumentacijom  koju posjeduju, aktivisti Živog zida će uputiti DORH-u.

Maleni skup ispred zgrade Gradske uprave očito je u Policijskoj postaji shvaćen kao prosvjed visokog rizika, jer je u zgradi Gradske uprave bilo 4 – 5 uniformiranih policajaca, a još toliko pred zgradom u „civilu“.

IMG_8175
Jedan „civil“ je upozorio predsjednicu Danielu Jerbić da samo ona može ući u zgradu gradske uprave i u urudžbeni ured gdje je Jerbić urudžbirala pitanja i zahtjeve za gradonačelnika Barišića. Okupljeni građani su komentirali od koga to policija štiti Dražena Barišića?