Prijava

Vaša prijava

Politički progon Azene


POLITIČKA OSVETA, PROGON I TEROR NAD ŽOK AZENOM VELIKA GORICA

Zajednica športskih udruga Grada je, bez objašnjenja, srezala proračun Azene za ovu godinu za čak 60% u odnosu na 2014. (Dosad 480, a 2015. 230 tisuća kuna).

Gradsko vijeće je odlučilo da se za cjelokupni velikogorički sport u 2015. godini izdvoji 7.125.000 kuna ili 5 % manje u odnosu na prošlu godinu. Od ukupnog smanjenja od 375 tisuća kuna, ZŠU je Azeni posve paušalno, bez kriterija, argumenata i objašnjenja oduzela nevjerojatnih 250 tisuća kuna.

azena proglasenje DSC_0683

ŽOK Azena Velika Gorica ostat će bez 60% prihoda, iako je i dalje član Prve odbojkaške lige za žene, iako ima 7 ekipa u natjecanju, sve omladinske ekipe i školu odbojke. – Takva nerazumna odluka nema veze sa sportom. To je politička osveta, teror pojedinca i politički progon ŽOK Azene Velika Gorica zbog nepoćudnog predsjednika – kaže Aleksandar Božić, predsjednik Azene i objašnjava. – Zna se da Glasnik Turopolja i njegov portal glasnik-turopolja.com pišu kritički o ponašanju i radu gradske uprave i gradonačelnika Barišića. Sada je stigla kazna, kako bi se druge upozorilo kako će proći ako budu javno govorili i pisali istinu. Gorica je u medijskoj blokadi. Sve medije, RVG, RTL radio, VG danas (novinu i portal), Reporter i Goricu.hr obilato sufinancira ili sasvim financira Grad Velika Gorica, na osnu odluka gradonačelnika Barišića. Jedini nezavisni mediji je Glasnik Turopolja, ali to teško plaća. Sada se netko moćan dosjetio kako da za kaznu uništi jedinog goričkog ženskog prvoligaša i najtrofejniji turopoljski klub, jedini od kolektivnih sportova koji je osvojio Hrvatski kup, koji je nekoliko puta bio viceprvak Hrvatske, posljednji put 2012. kada je Azena bila i viceprvakinja Hrvatske i finalistica Hrvatskog kupa. Ni za final four Hrvatskog kupa Grad nije Azeni dao ni kune. Političku kaznu, osvetu i progon Azene odradila je Zajednica športskih udruga, nje predsjednik Goran Kovačić, tajnik Davor Štuban i izvršni odbor. Oni nisu krivi za ovakvu katastrofalnu odluku, ali snose odgovornost jer se nisu suprotavili političkom nasilju i bezumlju. Azena se, nažalost, poslije ovakvog masakra jedino može pripremiti za likvidaciju, jer Klub s 230 tisuća kuna ne može ni približno pokriti osnovne troškove natjecanja Prve lige, i ostalih 6 natjecateljskih ekipa. No, nećemo se predati bez borbe. Spremamo se za pravnu bitku – kaže predsjednik Božić.

ŽOK Azena Velika Gorica je Zajednici športskih udruga GRada Velike Gorice uputila zahtjev za razgovor te za dostavu dokumenata. Dopis Azene prenosimo u cijelosti.

„ŽOK Azena Velika Gorica zgranuta je da je iz medija saznala da joj je Skupština ZŠUGVG smanjila prihod za 2015. godinu za čak 250 tisuća kuna. Za cijeli sport Grada Velike Gorice Gradsko vijeće je smanjilo izdvajanje za 5%, a ZŠU je Azeni Velika Gorica smanjila proračun za nevjerojatnih 60%, iako je ŽOK Azena jedina prvoligaška ženska ekipa i udruga koja ima najveće sportske rezultate u Velikoj Gorici, koja je jedina pobjednica Hrvatskog kupa, koja je igrala Ligu prvaka, CEV kupa i koja je 2012/2013. godine ponovo bila viceprvak Hrvatske i finalista Hrvatskog kupa. Zbog nedostatka novca, Azen 2014. godine nije igrala u Europskom CEV kupu. Takvom klubu ZŠU, bez razgovora i objašnjenja, oduzme 60% sredstava. Naravno da je to zapravo uništenje ŽOK Azene Velika Gorica, najvećeg sportskog brenda Velike Gorice kojoj je upravo ZŠUGVG prošle godine dodijelio titulu najbolje ekipe Grada Velike Gorice na izboru Sportaša godine. Tu titulu je Azena osvajala u Velikoj Gorici desetak puta, a skoro isto toliko puta i u Zagrebačkoj županiji. Očito je da Vaša odluka nije motivirana sportskim motivima, već je najvjerojatnije riječ o političkoj osveti i progonu Azene zbog nepoćudnog predsjednika. Prema Vašim riječima upućenih predsjedniku Azene Velika Gorica, Grad Velika Gorica bi još više smanjio dotaciju cjelokupnom gradskom sportu, da predsjednik, tajnik i Upravni odbor ZŠUGVG nisu pristali na financijsko uništenje ŽOK Azene Velika Gorica. Riječ je o očitoj političkoj ucjeni i iznudi na koju ste Vi pristali. Upravni odbor ŽOK Azene razmatrao je novonastalu situaciju i zaključio da uskoro slijedi likvidacija Kluba jer su sredstva za 2015. godinu manja od troškova natjecanja ŽOK Azene u Prvoj HOL za žene, Drugoj A i Drugoj B, a kamoli za pokriće troškova pomlatka, škole odbojke i županijskih natjecanja.

Upravni odbor ŽOK Azene traži od ZŠUGVG da Klubu dostavi ne samo zaključak skupštine nego i odluku Upravnog odbora ZŠUGVG o Prijedlogu javnih potreba u sportu te pisano obrazloženje zašto je ZŠUGVG Azeni Velika Gorica smanjila proračun za 250 tisuća kuna. Cijelom velikogoričkom sportu je za 2015. godinu smanjen proračun za 370 tisuća kuna (5% u odnosu na 2014. godinu), a samo je ŽOK Azeni Velika Gorica oduzeto čak 250 tisuća kuna.

Upravni odbor ŽOK Azene Velika Gorica od Vas i tajnika Štubana traži hitni sastanak kako bi i usmeno objasnili svoj postupak. Molimo Vas da pisano obrazloženje i dokumentaciju dostavite, a sastanak s Upravnim odborom ŽOK Azene Velika Gorica zakažete prije potpisivanja ugovora između Kluba i ZŠUGVG, jer u protivnom nećemo potpisati ugovor nego ćemo svoje interese zaštititi sudski putem.