Prijava

Vaša prijava

Uspješan EU projekt Dječjeg vrtića Žirek


IMG_8261

Dječji vrtić Žirek dobio 100 tisuća Eura iz Europske unije za projekt Integracije djece predškolske dobi s teškoćama u razvoju u redovni predškolski sustav u gradu Velika Gorica. Projekt je tijekom 18 mjeseci provodio projekti tim Sandra Crnić, ravnateljica vrtića, Sanja Zado, voditeljica projekta, Nada Babić Čavrak, odgojiteljica – mantorica, Monika Božurić i Petra Žuvela, logopedica, koordinatorica edukacija.

Dobivenim novcem u vrtiću Žirek je za djecu s posebnim potrebama opremljen kabinet didaktičkom opremom koja će pomoći u njihovom motoričkom, emocionalnom i drugom razvoju. Vanjsko igralište je također modernizirano i prilagođeno djeci s teškoćama u razvoju.  Nabavljen je i digitalni logopedski set, uređaj koji će poboljšati rad vrtićkog logopeda.

IMG_8237
U sklopu programa educirani su roditelji i odgajatelji te stručno osoblje vrtića. Organizirano je i 17 radionica na kojima je sudjelovalo više od stotinu odgajatelja. „Bila je velika potreba na nečim ovakvim. Projekt smo započeli prije 18 mjeseci, i u početku sam bila skeptična, ali sam vjerovala u svoje odgajatelje“, kaže ravnateljica vrtića Sandra Crnić.

U Dječjem vrtiću Žirek, nakon ovog projekta, uspješno je u redovni predškolski sustav integrirano 6% djece s teškoćama u razvoju. Grad Velika Gorica financijski nije sudjelovao u ovom projektu, ali ga pomaže na način da je osigurao sredstva za dodatne odgojitelje u vrtićkim skupinama u kojima borave djeca s teškoćama u razvoju.

IMG_8233