Prijava

Vaša prijava

Izbori u velikogoričkom SDP-u


sdp izbori kandidati
Velikogorička organizacija SDP-a sutra, u subotu 2. svibnja bira novog predsjednika. Dva su kandidata koji će zamijeniti Vesnu Fabijančić Križanić koja je morala istupiti iz stranke i odreći se svih stranačkih i vijećničkih dužnosti zbog zaposlenja u Državnom izbornom povjerenstvu. To su prof. Boško Pribičević i Zoran Ostović. Prvi kandidat, prof. dr. sci Boško Pribičević, znanstvenik na Geodezijskom faklultetu u Zagrebu, iz redova je onih esdepeovaca koje je podržavala bivša predsjednica. Zorana Ostovića, nekadašnjeg ravnatelja Županijskih ljekarni i županijskog vijećnika, podupire Mirjana Mataušić Pišl koja je 2013. godine bila protukandidat Vesni Fabijančić Križanić i tijesno izgubila unutarstranačke izbore.

Izborni proces za predsjednika velikogoričkog SDP-a, koji traje već skoro mjesec dana, provodi se na principu jedan čovjek – jedan glas. Na početku mogući kandidati izraze želju biti predsjednici Gradskog odbora SDP-a. Potom moraju sakupiti 10 posto glasova članstva, a potom izborno povjerenstvo utvrđuje listu valjanih kandidata koji se predstavljaju članstvu i imaju tjedan dana vremena lobirati u članstvu stranke. Na kraju slijede izbori. Svi članovi stranke mogu sutra iskazati svoju volju na jednom biračkom mjestu u prostorijama stranke u Cvjetnom naselju od 8 do 19 sati.

Očekivalo se da bi mogući kandidat za predsjednika Ogranka SDP-a mogao biti i Željko Vugrić, nekadašnji omladinski rukovodilac, direktor financija u Općini Velika Gorica i nekadašnjem trgovačkom poduzeću Sloboda te bivši direktor NTL-a (nacionalnog trgovačkog lanca), koji je danas samostalni stečajni upravitelj. Riječ je o iskusnom gospodarstveniku s velikim operativnim i rukovodećim iskustvom i provjerenim organizacijskim sposobnostima. Vugrić je, ipak, odustao od kandidature za predsjednika velikogoričke organizacije SDP-a, ali spominje se kao kandidat za visoke dužnosti u stranci.