Prijava

Vaša prijava

16. 05. Domaći plac i krameraj, velikogorički Srednjoškolski centar, od 9 do 14 sati


krameraj i plac DSC01319
Tranzicijska grupa u Velikoj Gorici, u suradnji sa Srednjom strukovnom školom Velika Gorica i udrugom Mozaik, organizira četvrti po redu DOMAĆI PLAC i KRAMERAJ. Događaj će se održati u predvorju Srednjoškolskog centra, Tomaševićeva 21, Velika Gorica, u subotu 16.5.2015. od 09:00 do 14:00. Ulaz je slobodan.

DOMAĆI PLAC će ugostiti male proizvođače zdrave i fine hrane. Zainteresirani će se moći priključiti velikogoričkoj Grupi solidarne razmjene, obliku direktne suradnje kupaca i proizvođača kojem je cilj podržati lokalna obiteljska gospodarstva i potaknuti ekološku poljoprivredu.

KRAMERAJ će udomljavati rabljene stvari do njihovog konačnog odredišta, a ovaj put Tranzicijska grupa poziva sugrađane da sudjeluju u razmjeni stvari za djecu i bebe – odjeće, obuće, igračaka, knjiga i svega ostalog što su njihovi mališani prerasli.

U sklopu događaja održat će se i besplatna radionica yoge za početnike te individualna demonstracija manikure pedikerske struke Srednje strukovne škole Velika Gorica.

Tranzicijska grupa u Velikoj Gorici je neformalna građanska inicijativa usmjerena na stvaranje održive zajednice u prijelazu prema niskougljičnom društvu. Kroz razmjenu i suradnju ovaj događaj nastoji potaknuti jačanje lokalne zajednice a svi koji žele moći će s aktivnim članovima razmijeniti ideje, kontakte i uključiti se u daljnji rad grupe. Tranzicijska grupa ovim događajem obilježava ulazak u drugu godinu aktivnosti.