Prijava

Vaša prijava

MONOGRAFIJA O NK RADNIKU – PROMOCIJA 25. VELJAČE


nk radnik korice za pozivnicu - Copy
Promocija monografije o NK Radniku bit će u četvrtak, 25. veljače u 18.00 sati u Plavom salonu (I. kat stadiona Radnik). Ulaz je slobodan.

Autor monografije je Ivan Mišerić Pevi, doajen velikogoričkog nogometa i sporta općenito. Urednik monografije je Aleksandar Božić, novinar i publicist koji iza sebe ima dvadesetak knjiga i monografija kojima je ili autor ili urednik. Nakladnik je Magna silva j.d.o.o., a tiskana je u Grafici Markulin u Lukavcu.

Cijena monografije u pretplati je 200 kuna – upiti i rezervacije na: turopolj1@net.amis.hr

U monografiji NK Radnika obrađena je povijest tog nogometnog, ali i sportskog brenda Velike Gorice, od nastanka Fiskulturnog društva Radnik, 1945. godine do završetka postojanja Radnika 2009. godine. Donosimo dosad neobjavljene fotografije početaka igranja nogometa u Velikoj Gorici i okolici. U uvodnom dijelu knjige autor obrađuje početak igranja nogometa u našem gradu, od trenutaka kada je prva nogometna lopta stigla u Veliku Goricu. Autor se dotaknuo i drugih nogometnih klubova na našem području koji datiraju još od početka prošlog stoljeća. Spominju se, kroz tekst i fotografiju, i drugi sportovi koji su kroz selekcije bili sastavni dio Sportskog društva Radnik.

Najveći dio monografije, naravno, zauzima priča o NK Radniku. Kronološkim slijedim prate se usponi i padovi tog znamenitog nogometnog kluba. Posebno su istaknuti i pojedinci koji su u pojedinom razdoblju dali značajniji doprinos bilo svom klubu Radniku, bilo promocijom nogometa u našem gradu, ali i diljem svijeta.

Monografija obrađuje i razdoblje osamdesetih godina prošlog stoljeća, kada je Velika Gorica doživjela najveći građevinski bum, odnosno kada je uoči Univerzijade 1987. godine izgrađen današnji nogometni stadion Radnika, velikogorički Srednjoškolski centar, uređen centar Velike Gorice, na prostoru nekadašnjeg igrališta Radnika u Velikoj Gorici i slično.

Fotografije korištene u monografiji većinom su iz privatnih albuma bivšim igrača i Velikogoričana kao i fotografije Ivana Mišerića te Glasnika Turopolja.

Autor Ivan Mišerić, dugotrajnim i iscrpnim zalaganjem uspio je pronaći novinske zapise i tablice svih utakmica NK Radnika. Objavljujemo imena igrača i postava NK Radnika od početka do 2009. godine, kao i osnivače i članove uprava Kluba. Poseban akcent stavljen je na razdoblje kada je NK Radnik igrao u Prvoj ligi, što se smatra najvećim sportskim uspjehom Kluba.

Format monografije je 22,5 x 29 cm, color tisak, tvrdi uvez i plastificirane korice. Obim je 400 stranica, na kojima je objavljeno više od 1000 fotografija.

Cijena knjige u pretplati je 200 kuna


Badminton – poluzavršnica