Prijava

Vaša prijava

Za obnovu vukovarskoga Vodotornja na HRT-ovu koncertu  prikupljeno 1.187.815 kuna


Humanitarni koncert Svi za Vukovar na Trgu bana Josipa Jelačića

 

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković
Hrvatska radiotelevizija je 15. svibnja, velikim donacijskim koncertom pod nazivom Svi za Vukovar – donacijski koncert za vukovarski Vodotoranj završila središnji program obilježavanja svojega rođendana – 90. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 60. obljetnice postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV). Tijekom koncerta za konzerviranje i obnovu vukovarskoga Vodotornja prikupljeno je ukupno 1.187.815 kuna.

„Kad ste zajedno, kao što smo bili zajedno 1991., te kad se istinski vjeruje u nešto, onda je nebo granica. Zovu nas građani iz cijele Hrvatske i oduševljeni su sinergijom koja se vidjela na koncertu. To je poruka ovoga projekta i drago mi je da smo okupili cijelu Hrvatsku“, izjavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Na koncertu su nastupili Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Vatra, Toni Cetinski, Ivan Zak, Colonia, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Najbolji hrvatski tamburaši, kvartet Gubec, Gabi Novak, Radojka Šverko, Tereza Kesovija, Jacques, Massimo, Vanna, klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice, Ivan Mikulić, ovogodišnja pobjednica HRT-ove emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske Ruža Janjiš, zbor Concordia Discors i Jole.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i v.d. glavnoga ravnatelja HRT-a prilikom razgledavanja izložbe Priče svake generacije
U kavani Johann Franck istodobno je bio organiziran pozivni centar za prikupljanje sredstava za konzerviranje i obnovu vukovarskoga Vodotornja, što su svojim dolaskom i javljanjem na telefonske pozive građana poduprli predstavnici vlasti, gospodarstva, društvene, kulturne i sportske javnosti te brojne druge poznate osobe.

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić izrazio je zadovoljstvo uspjehom akcije i velikim odzivom građana. Naime, tijekom koncerta ostvareno je čak 172.843 poziva.

„Ovom smo velikom akcijom još jednom pokazali koliki je utjecaj i snaga Hrvatske radiotelevizije. No, što je još važnije, povezali smo cijelu Hrvatsku te se svi zajedno uključili u ovu priči kako bismo obnovili vukovarski Vodotoranj“, rekao je Siniša Kovačić. Dodao je kako je zajedništvo riječ koja nas povezuje te zahvalio svima koji su sudjelovali u prikupljanju sredstava za obnovu vukovarskoga Vodotornja. Hrvatska radiotelevizija sinoć je uručila i dodatnih  73.660,79 kuna prikupljenih telefonskim glasovanjem u završnici zabavne emisije The Voice – najljepši glas Hrvatske.

Vršitelj dužnosti ravnatelja Programa Hrvatske radiotelevizije Jozo Barišić zahvalio je svim kolegama koji su sudjelovali u akciji. „Samo Hrvatska radiotelevizija ima takve programske i produkcijske kapacitete koji mogu besprijekorno iznijeti ovako velik projekt. Ponosni smo što smo dijelom akcije za Vukovar“, rekao je Jozo Barišić.

 

Pokroviteljica koncerta bila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja je rekla kako se nada da ćemo za približno godinu dana vukovarski Vodotoranj, simbol hrvatskoga zajedništva, otvoriti za javnost i posjetitelje.

 

Za obnovu je vukovarskoga Vodotornja potrebno prikupiti 20 milijuna kuna. Prikupljanje sredstava trajat će do 1. studenoga, a radovi na obnovi trebali bi početi na ljeto i trajati godinu dana.

 

Uoči početka donacijskoga koncerta na Europskome trgu bila je postavljena izložba pod nazivom Priče svake generacije u okviru koje su se građani i gledatelji, slušatelji i čitatelji Hrvatske radiotelevizije mogli upoznati s najbitnijim događajima iz bogate HRT-ove povijesti te se družiti s poznatim HRT-ovim novinarima i voditeljima.

 

Izložbu Priče svake generacije razgledali su i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković, potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ivan Tepeš i drugi uzvanici i gosti donacijskoga koncerta te brojni građani.

Pozivni centar za prikupljanje donacija za obnovu vukovarskoga Vodotornja