Prijava

Vaša prijava

Udruga Suncokret na Danima otvorenih vrata udruga 2016.


udrugasuncokret-logo
Udruga osoba s invaliditetom Suncokret iz Velike Gorice ove godine sudjeluje na Danima otvorenih vrata udruga 2016. s nizom događanja namijenjenih, kako osobama s invaliditetom koje još nisu upoznate s radom udruge, tako i širem građanstvu.

U ponedjeljak, 23. svibnja, od 16h u prostoru Udruge održat će se druženje roditelja djece s invaliditetom i teškoćama u razvoju. Pozivaju se svi roditelji, bilo da su njihova djeca članovi udruge ili ne, da dođu na upoznavanje, razmjenu iskustava i da se informiraju o podršci koju im Udruga može pružiti. Ovaj neformalni sastanak vodit će predsjednica Udruge Jadranka Kosović.

U utorak, 24. svibnja od 11h do 12h i u srijedu, 25.svibnja od 16h do 17h članovi Udruge predstavit će rekreativno-terapijski program vježbanja Tai-Chija koji se u Udruzi provodi već tri godine. Vježbanje je najbolja preventivna mjera u očuvanju zdravlja. Tai-Chi, iako naizgled nezahtjevan, redovitom praksom rezultira povećanom gipkošću, boljim tonusom mišića i općenitim psiho-fizičkim boljitkom te na taj način ublažava simptome mnogih bolesti, od autoimunih i reumatskih do onih lokomotornog sustava. Dobrodošli su svi, bez obzira na dob i sposobnosti – upravo je to čar ovih ugodnih vježbi. Voditelj je Dražen Mužar.

U utorak, 24. svibnja od 16h do 19h, pod vodstvom Maje Radočaj, volonterke, i članice Katice Herceg održat će se mozaik kreativnih radionica. Modelirat će se, izrađivati nakit, plesti, kukičati, vesti i šivati, a članovi Udruge predstavit će svoje kreativne radove.

I na kraju, u srijedu 25.svibnja od 14h do 18h, Udruga Suncokret otvorena je, u svom redovnom terminu, za druženje, koje nerijetko završava pjesmom. Ujedno, ovo je i prilika svim osobama s invaliditetom da se upoznaju s radom Udruge, informiraju o svojim pravima i saznaju kakve im sadržaje i podršku Udruga može pružiti.

Udruga Suncokret također želi iskoristiti ovu priliku da uputi poziv svim sugrađanima zainteresiranim za volontiranje da posjete Udrugu u srijedu od 14h do 18h.

Svi događaji odvijat će se u prostoru Udruge Suncokret, Cvjetno naselje 10.

Za dodatne informacije: udruga.suncokret@zg.htnet.hr ili 091/6221-228.

Događaji su registrirani na stranicama UdrugeInfo i objavljeni na FB stranici Udruge Suncokret.

suncokret-natpis

O Udrugi Suncokret

Udruga osoba s invaliditetom Suncokret je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija koja djeluje na području Velike Gorice s ciljem ostvarivanja prava, pružanja podrške i poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom.

Udruga je osnovana 1997. godine na inicijativu roditelja djece s invaliditetom do tada udruženih kao klub pod ingerencijom Centra za socijalnu skrb, kada se nametnula potreba za sustavnim aktivnostima organizacije civilnog društva na području ljudskih prava osoba s invaliditetom. Kao prva takva udruga u Velikoj Gorici udruga Suncokret je tijekom svog djelovanja na lokalnoj razini u velikoj mjeri utjecala na osvještavanje javnosti, vidljivost i integraciju osoba s invaliditetom u lokalnu zajednicu. Dodatno, zagovaranjem i ukazivanjem na probleme s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom udruga je osiguravala provedbe zakona i poticala lokalne mjere te danas kao član Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice sudjeluje u izradi i provedbi Strategije izjednačavanja mogućnosti i prava za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice.

Vizija Udruge Suncokret je zajednica u kojoj se cijeni vrijednost svake osobe i koja pruža pomoć i podršku najpotrebnijima.

Misija Udruge Suncokret je biti podrška osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima u lokalnoj zajednici. Ujedno, razviti standarde ponašanja u društvu u kojem će se podržavati vrijednost i različitost svih naših članova.

Udruga danas broji znatno redovito članstvo osoba s invaliditetom svih dobnih skupina i etiologija kao i podupiruće članstvo koje se sastoji kako od članova njihovih obitelji tako i od ostalih zainteresiranih građana. Kroz redovne aktivnosti druženja i kreativnih radionica te osiguravanjem međusobne podrške udruga predstavlja model inkluzivne, otvorene i ravnopravne zajednice i pruža viziju društva bez prepreka i predrasuda.