Prijava

Vaša prijava

Obrazovanje za poznatog poslodavca u Udruženju obrtnika Velika Gorica


 

1
U Udruženju obrtnika Velika Gorica od 29.8.2016. do 8.9.2016. u sklopu Mjere aktivne politike zapošljavanja održava se  ‘Osposobljavanje na radnom mjestu – obrazovanje za poznatog poslodavca’. 21 polaznik osposobljavanja sa područja Velike Gorice u Udruženju obrtnika  Velika Gorica proći će teorijski dio nastave stručnog osposobljavanja, dok će praktični dio odraditi u velikogoričkim ugostiteljskim objektima i prenoćištima.

Mjere aktivne politike zapošljavanja (Osposobljavanje na radnom mjestu – obrazovanje za poznatog poslodavca) provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, koji je sa  Hrvatskom obrtničkom komorom 30. lipnja 2016. sklopio Sporazum o suradnji u osposobljavanju na radnom mjestu – obrazovanje za poznatog poslodavca za ugostiteljska zanimanja: poslužitelj jela i pića , priprematelj jednostavnih jela i slastica, priprematelj bureka i pizza, sobarice.

Kako bi se povećalo zapošljavanje te osigurala potrebna radna snaga, prvenstveno za sezonsko zapošljavanje, definiran je model osposobljavanja na radnom mjestu – obrazovanje za poznatog poslodavca. Osposobljavanje će se provoditi po stručnim programima  Hrvatske obrtničke komore te je naglasak na praktičnim vještinama i temeljnim znanjima  s obzirom na to da se praktični dio obrazovanja obavlja kod odabranih poslodavaca obrtnika, dok je teorijski dio u nadležnosti HOK-a. Programi su u kraćem trajanju i uključuju osobe  koje su stekle kvalifikaciju u turističko-ugostiteljskom sektoru, ali su bez radnog iskustva ili imaju nedostatno radno iskustvo, kao i osobe koje su radile ili žele raditi na navedenim poslovima, ali nemaju formalnu kvalifikaciju. Po završetku programa osobe polažu ispit o stručnoj osposobljenosti u HOK-u.

Sam program osposobljavanja provodi Obrtničko učilište Zagreb, a polaznicima će biti izdane verificirane javne isprave po uspješnom završetku programa.

 


OGLAS - Početak prodaje Startas