Prijava

Vaša prijava

Dan otvorenih vrata javnobilježničkih ureda


notar
U  srijedu, 26. listopada, održat će se Dan otvorenih vrata javnobilježničkih ureda. Građani će taj dan između 10 i 13 sati moći posjetiti čak sto pedeset javnobilježničkih ureda diljem Hrvatske te se upoznati s radom i ulogom javnih bilježnika u pravosudnom sustavu.

U Velikoj Gorici svoja vrata otvorit će dva javnobilježnička ureda Ivana Maleković na Trgu kralja Tomislava 7 i Ranke Spevec na Trgu kralja Tomislava 39.

U središnjem dijelu zemlje, tj. Gradu Zagrebu te Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj i Karlovačkoj županiji bit će otvoren 21 ured. Riječ je o uredima u Zagrebu, Samoboru, Velikoj Gorici, Pisarovini, Karlovcu, Krapini i Zlataru.

Hrvatska javnobilježnička komora građanima želi približiti pravne poslove koje bilježnici za njih obavljaju te pozitivne učinke koje im ti poslovi donose.

Javni bilježnici kao pravni profesionalci građanima pomažu pri oblikovanju njihove volje kod svih imovinsko-pravnih odnosa. Tu su oporuke, ugovori o raspolaganju nekretninama, polozi isprava, novca i stvari od vrijednosti.