Prijava

Vaša prijava

ŽUPANIJSKI STOŽERI OBJAVLJUJU NAJNOVIJE INFORMACIJE U Brodsko-posavskoj jedan novi slučaj, nije povezan s povratkom radnika iz Švedske

['koronavirus']

Županijski stožeri objavljuje najnovije informacije o broju zaraženih u njihovim županijama. U Hrvatskoj je od početka pandemije zabilježeno 2226 slučajeva zaraze Covidom, umrlo je 95 ljudi, a izliječenih je 1936.

 

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: 0

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 5 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19) te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se trenutno nalaze 4 osobe, 65 uzoraka je poslano na analizu, te je ukupno testirano 956 osoba.

U prijevodu, u županiji nema novih slučajeva

 

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA: 0

Danas je šesnaesti dan zaredom, kako na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa.

U posljednja 24 sata, testirano je 20 uzoraka i svi su bili negativni.

Ukupno je do sada, s područja županije, testirano 959 osoba.

Od početka pandemije, na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba oboljelo od korona virusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19.

 

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA: 0

Stanje u vezi koronavirusa na području Osječko-baranjske županije u zadnjih 24 sata gotovo je identično izvješću od prethodnog dana. To znači da jučer nije bilo novih pozitivnih, izliječenih, preminulih, hospitaliziranih, određenih za samoizolaciju niti osoba zatečenih u kršenju te mjere.

Svih 133 testiranih uzoraka bili su negativni.

 

ISTARSKA ŽUPANIJA: 0

Unutar zadnjih 24 sata ispitano je 22 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih u Istri.

 

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA: 1

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije jedna je nova oboljela osoba od COVID-19. Novooboljela osoba nije povezana sa povratkom grupe radnika iz Švedske te se vrši epidemiološka obrada njenih kontakata.

Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako sada iznosi 33, ozdravljenih je i dalje 15 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, sada je 17 aktivnih oboljelih osoba.

 

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA: 0

Vukovarsko-srijemska županija i dalje je "corona free" županija.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija je stabilna. Županija je već dvadeseti dan bez novooboljelih osoba od COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih i izliječenih osoba 40.

U protekla 24 sata testirano je 11 osoba, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1747.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 11 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

 

ZADARSKA ŽUPANIJA: 0

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije nema novooboljelih osoba na području Zadarske županije, a broj izliječenih je 83. Testirano je ukupno 2408 uzoraka, a tijekom jučerašnjeg dana 34 i svi su negativni.

U samoizolaciji je 17 stanovnika, a nadzor je završio za 3852 osobe.

U protekla 24 sata nije bilo kršenja mjere samoizolacije.

 

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA: 0

Peti dan za redom Šibensko- kninska županija je bez novooboljelih pacijenata od COVID-19, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite u ponedjeljak prijepodne. Podsjetimo, zadnji slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je još 13. svibnja kada je na testiranju pozitivan bio uzorak 80- godišnje štićenice šibenskog Doma za starije i nemoćne osobe.

- Nakon toga, svi testirani korisnici i osoblje Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik su negativni. Tako da je s današnjim danom broj oboljelih u našoj županiji i dalje 91, a oporavilo se njih 78- kazao je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitaliziran je jedan pacijent pozitivan na koronavirus i nije na respiratoru. Tri pacijenta s našeg područja i dalje se liječe u KBC Split, od kojih su dva na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 71 osoba i svi su kontakt s COVID-19 pozitivnim osobama. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 2117 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

 

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA: 0

U posljednja 24 sata nema novooboljelih.

 - Ovo je naš odjavni press na ovu temu, epidemiološka situacija je odlična, zahvaljujem građanima i svim službama - rekao je na press konferenciju župan Komadina.

 

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA: 0

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 18.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije dvadeseti dan za redom nema novooboljelih. Broj izliječenih također je ostao isti. Do sada je ukupno izliječeno 115 osoba, a četiri su preminule.

 

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA: 0

Na području Krapinsko – zagorske županije već 20 dana uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom. Tijekom proteklih 48 sati ozdravilo je 6 osoba iz Oroslavja. Ukupan broj ozdravljenih osoba je 126, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 12. U proteklih 48 sati testirano je 99 uzoraka, svih 99 negativnih na koronavirus. Dosad je testirano ukupno 2509 uzoraka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 10 osoba.