Prijava

Vaša prijava

Sesar: Odgovornost u obrani nije bila na nivou

[]

Košarkaši Gorice jučer su pokleknuli na domaćem terenu protiv ekipe Adria Oil Škrljevo. Šteta, jer nakon slabijeg uvoda i zaostatka od 13 poena, Bikovi su serijom 17:0 prešli u vodstvo, ali nisu do kraja slomili žilave goste. Utakmica je ušla u neizvjesnu završnicu u kojoj su igrači iz Rijeke pogađali šuteve iz teških pozicija, a Goričani su promašili nekoliko slobodnih bacanja i spasa više nije bilo.

Josip Sesar odmah je proanalizirao poraz i pronašao uzroke: „Zaslužena pobjeda Škrljeva. Nadigrali su nas i puno bolje su igrali nego što rezultat pokazuje. Individualna odgovornost u obrani nam nije bila na potrebnom nivou. Oni su igrali zadnjih 10 minuta 1 na 5 , Marinelli, Jelenković, Barnjak i dobili su nas takvom igrom. Nismo odigrali danas kako treba, nisam zadovoljan igrom koju smo danas pokazali.”

Marko Baković je preorao reket i vodio nas po broju poena, ali nije bilo dovoljno: „Čestitao bih ekipi Škrljeva na odličnoj utakmici. Oni su odlično otvorili utakmicu. Svojom agresivnošću su nam pokvarili ritam i nismo bili pripremljeni na to. Kasnije tijekom utakmice vratili smo se u egal, ali se nitko nije mogao odvojiti do četvrte četvrtine. U zadnjem periodu su pogodili nekoliko teških šuteva, s kojima su napravili razliku. Mi idemo dalje i gledamo sljedeću utakmicu protiv Cedevite Junior sljedeći tjedan”zaključio je centar Gorice.

Damir Rajković uvijek izvrsno pripremi ekipu za nastup u Velikoj Gorici, a tako je bilo i ovaj put: „Mislim da je stvarno bila neizvjesna utakmica. Možda nije bila toliko lijepa, ali bila je stalno izjednačena. Mislim da su obje ekipe dale sve od sebe. Mi smo imali u jednom trenutku izvanrednog Tonija, Jelenković je u jednom trenutku povukao i stvorili smo tu razliku. Čestitke njemu, čestitke ekipi i odigrali smo jako dobru obranu. Što smo taktički zamislili to smo i ostvarili. Idemo dalje i pokušat ćemo u sljedećem kolu ispraviti onaj poraz protiv Ilirije u Alpe Adria kupu” – riječi su trenera riječkog premijerligaša.

Josip Barnjak je uz Tonija Jelenkovića odigrao sjajnu utakmicu: „Prije svega bih čestitao Gorici na dobroj igri kao i svojim dečkima na borbenosti. Krenuli smo dobro, a onda nam je trebalo malo vremena da opet vratimo svoju igru. Utakmica je bila jako čvrsta, parirali smo im dobro u skoku, igrali smo dobru obranu i stvarno čestitam svojim dečkima” – zaključio je Barnjak.

 
 
 
 

The post Sesar: Odgovornost u obrani nije bila na nivou appeared first on Košarkaški klub Gorica.