Prijava

Vaša prijava

Bikovi u borbi za četvrtfinale Alpe Adria Kupa

[]

Poslije napornog povratka iz Poljske, košarkaši Gorice pripremaju se za uzvrat protiv ekipe MKS iz Dabrowe Gornicze. Poljaci su bili uvjerljivi u prvoj utakmici i dobili je s 20 poena razlike. Međutim, Bikovima je za prolaz skupine C dovoljna i minimalna pobjeda jer bi s njom došli na omjer 4-2 i osigurali bi četvrtfinale. Naravno, da bi uspjeli u tom naumu morat će zaustaviti Lewisa i Pacheca koji su se pokazali kao najmoćnije oružje MKS-a.

Na žalost, Mate Kalajžić neće moći pomoći suigračima zbog reprezentativnih obaveza u susretima sa Slovenijom i Finskom pa će ostatak momčadi morati nadomjestiti njegov izostanak. Ukoliko Bikovi podignu razinu vanjskog šuta, snize postotak Poljacima te iskontroliraju skok šanse za pobjedu bit će vrlo izgledne.

Mišljenje je to i Borne Kapuste koji je u Poljskoj ostvario drugi double-double učinak za redom: Vratili smo se iz Poljske s minus 20, ali mislim da to nije realna slika te utakmice. Pogledali smo snimku i nadam se da ćemo se puno bolje pripremiti, pogotovo u obrani, i pobijediti na domaćem terenu – optimističan je kapetan Goričana.

Bože Radoš je u Alpe Adria Kupu vodio Goricu u dvije utakmice i bilo bi dobro da bude treća sreća: Nakon poraza u gostima dolazi nam isti protivnik na naš teren. Vidjeli smo da je to jedna ozbiljna ekipa sa širokim rosterom i dobrim igračima. Nama je ovo peta utakmica u zadnjih 15 dana s tim da smo imali duga putovanja u Austriju, Zadar, Poljsku i sigurno je da će se javiti akumulirani umor. Svaka čast igračima na trudu, radu i zalaganju kroz ovaj prethodni period, te nakon pregledane snimke vjerujem da možemo odigrati kvalitetniju utakmicu i doći do pobjede – izjavio je trener Gorice.

Utakmica je na rasporedu u petak 26. studenog s početkom u 18 sati u Gradskoj Sportskoj Dvorani u Velikoj Gorici.

Ulaz gledateljima je dopušten u dvoranu samo s važećim digitalnim Covid potvrdama, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a prijenos je na YouTube kanalu Velike Gorice na linku:
https://youtu.be/ov5j7dx2MnU

 

The post Bikovi u borbi za četvrtfinale Alpe Adria Kupa appeared first on Košarkaški klub Gorica.