Prijava

Vaša prijava

Gorica ohladila Zabočane na -14

[]

U 9. kolu HT Premijer Lige za prvaka Gorica je ugostila ekipu Zaboka. Gostima je pripalo uvodnih nekoliko minuta, a sve ostalo otišlo je na stranu Bikova.

Zahvaljujući braći  Buljević Zabočani su bolje otvorili utakmicu i u 4. minuti poveli s 8 poena razlike (5:13). Bikovi su se pribrali, napravili seriju 9:0 i u 6. minuti polaganjem Kalajžića došli do prvog vodstva (14:13). Uzvratio je floaterom Lukša Buljević, ali to je bilo posljednje vodstvo gostiju na utakmici. Do kraja četvrtine igrači Mikija Starčevića preokrenuli su na 24:19, a u 14. minuti poslije trice Uljarevića prednost domaćih već je bila dvoznamenkasta (35:23). Poluvrijeme je zatvorio Marko Jurič za 48:39 i kakvu takvu nadu Zaboka u nastavku.

Međutim, 3. četvrtina potpuno je pripala Gorici. Cinac je u 26. minuti podigao prednost na +20 (67:47) i pobjednik je bio odlučen. Do kraja se igralo ležernije, a priliku su dobili i neki mladi igrači: Sokol, Miloloža i Perica kod Gorice te Antonić kod Zaboka. U 38. minuti Tomas je vratio na 20 razlike (95:75), a utakmicu je u zadnjoj sekundi zatvorio Brocić za konačnih 97:83.

Gorica je imala šestoricu dvoznamenkastih strijelaca, a predvodio ih Dino Cinac s 25 koševa i 6 skokova. Karlo Uljarević i Mate Kalajžić postigli su po 13 poena, Ivan Batur 12, Ante Mašić 11, a Luka Tomas 10 poena.

Kod Zaboka su prednjačili Lukša Buljević sa 17 poena i Lovro Buljević s 15 poena i 9 skokova. 15 poena postigao je i Srđan Brocić, a Marin Vručinić i Antonio Črnjević zaustavili su se na 13 koševa.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Dino Cinac, igrač Gorice:Prije svega cijela je ekipa odigrala vrhunski tako da je ovo rezultat timske igre i zalaganja. Nadam se da ćemo što više raspoloženih igrača imati i u budućnosti.

Mladen Starčević, trener Gorice: Sjajna utakmica u našoj izvedbi s 97 poena na kraju. Doduše dosta smo i primili, točnije 83 poena. Imamo 6 dvoznamenkastih igrača od kojih je jedan napravio valorizaciju 31. Vrlo sam zadovoljan da smo igrali timski i kolektivno. Dali smo šansu i mlađim igračima, od kojih je jedan 2004. godište. Znači stvarno možemo biti zadovoljni kako je utakmica ispala.”

 
  
    
 
 

The post Gorica ohladila Zabočane na -14 appeared first on Košarkaški klub Gorica.