Prijava

Vaša prijava

S novim snagama u novu sezonu

[]

Za tjedan dana naši seniori počinju s pripremama za novu sezonu. Kako bi se nastavili uspjesi iz prethodne tri sezone u kojima se Gorica etablirala među najbolja 4 hrvatska kluba predsjednik Duško Radović ima „vruće” ljeto. Nakon što je na klupi seniora potpisao još jedno zvučno ime – Vladimira Krstića, sada je riješeno i pitanje sportskog direktora, odnosno tajnika kluba. Odgovornu funkciju će preuzeti Senad Beganović, a riječ o iskusnom košarkaškom djelatniku koji je bio aktivan igrač i trener, a ime je stekao dijeleći pravdu na košarkaškim parketima više od 20 godina. Zatim je obnašao razne funkcije u košarkaškom savezu pri tom ostavši aktivan i u sudačkoj organizaciji. Kao diplomirani kineziolog sa zvanjem „organizatora sportskih klubova” sigurno će doprinijeti još kvalitetnijoj unutarnjoj organizaciji KK Gorica.

Gospodin Beganović dugo je godina u košarci i aktivan je dalje u sudačkoj organizaciji. Uspjeli smo s njim pronaći zajednički jezik u želji da pokušamo nastaviti posao koji smo u klubu započeli prije nekoliko godina i koji je bio vrlo kvalitetan i uspješan” – rekao je predsjednik kluba Duško Radović.

Novi sportski direktor svjestan je izazova koji su pred njim: „Dugo godina sam u sportu i sa svim svojim iskustvom i znanjem pokušat ću ostvariti najbolje uvjete za rad kluba. Situacija u sportu, naročito u košarci, je vrlo delikatna i pred nama su veliki izazovi. Cilj nam je ostvariti što je moguće bolje rezultate u svim kategorijama, a da bismo u tome uspjeli moramo podići klub na još viši nivo” – zaključio je Senad Beganović.

On će nastaviti tamo gdje je stao dosadašnji sportski direktor Ljubo Prgomet koji je posljednjih 7 godina utkao u najveće uspjehe kluba, što kao igrač što kao sportski direktor i tajnik: „Želio bih se zahvaliti svim svojim bivšim suigračima i suradnicima na dosadašnjoj suradnji. Sedam sezona je prošlo brzo i pamtim samo lijepe trenutke jer Gorica je ostvarila najveće uspjehe u ovih 7 godina. Istaknuo bih Josipa Sesara koji je tu cijelu priču pokrenuo, te suigrača Antu Mašića koji je tu od početka. Prvo sam sudjelovao kao igrač, a kasnije kao tajnik i sportski direktor- i uvijek sam davao sve od sebe. Gorici želim puno sreće i naravno da ću ih i dalje prati. Nadam se da ovo nije zbogom nego privremeno doviđenja” – zaključio je dosadašnji sportski direktor i tajnik Ljubo Prgomet.

Zahvaljujemo se Ljubi na dosadašnjem predanom radu u izgradnji kluba, dovođenju na ovu visoku razinu i svemu što je učinio za nas u ovom proteklom periodu. Želimo mu puno uspjeha u daljnjem radu jer takvi su ljudi potrebni domaćoj košarci” – riječi su predsjednika kluba Duška Radovića.

Također, klub se popunjava i na onim najvažnijim pozicijama – igračkim. Iz Njemačke nam se nakon dvije godine odsustva vraća član zlatne generacije koja je svojedobno pokorila 1. mušku ligu sa skorom 22-0 i izborila HT Premijer ligu – Karlo Mikšić. Nastupajući za Kircheim u prošloj sezoni je bilježio 9 koševa, 4,5 asistencije i 3 skoka te će povratkom u staro jato biti veliko pojačanje u našim redovima.

Iz Osijeka nam stiže mladi Vito Porobić koji je u prošloj sezoni najbolju utakmicu imao upravo protiv našeg kluba. U ožujku nam je utrpao 34 poena uz odličnu realizaciju, ali od sada će puniti mrežice protivnika. U prosjeku je nasupajući za VROS postizao 11,5 poema uz 5,2 asistencije i 3.5 skoka.

Unutarnju liniju popunit će mladi Ivan Nakić Vojnović koji je igrajući za Dinamo u protekloj sezoni bilježio 10,2 poena i 7,1 skok. 

Uz postojeći igrački kadar i s novim pojačanjima Bikovi će ponovo biti kompetitivni, ali priči nije kraj jer roster će se još obogatiti s ponekim novim igračem.

Trenera Vladimira Krstića i pomoćnika Braslava Turića koji će pripremati ekipu do povratka Krstića s Eurobasketa čekaju slatke brige…

The post S novim snagama u novu sezonu appeared first on Košarkaški klub Gorica.