Prijava

Vaša prijava

Cibona bolja od Gorice

[]

U 16. kolu HT Premijer lige večeras su se u Draženovom domu sastale ekipe Cibone i Gorice, a pobjedu je rezultatom 105:77 odnijela ekipa iz Tornja.

Bikovi su dobro otvorili utakmicu i s 4 vezana poena Mašića otišli na 0:4. U 5. minuti Ljubičić je poravnao na 9:9, ali Goričani tricom Uljarevića u 8. minuti dolaze do još većeg vodstva (15:20). Štoviše Mašić iz slobodnih bacanja podiže na 15:22. Međutim, Kapusta uzvraća tricom, a Perasović u 10. minuti poravnava na 23:23. Četvrtinu je zatvorio Batur i na mali odmor otišlo se ipak s vodstvom Bikova 23:25.

Početkom 2. četvrtine Vukovi rade seriju 8:0 i odlaze na 31:25. Kratko tricama uzvraća Uljarević, ali Cibona je preuzela momentum i u 18. minuti tricom Majcunića odlazi na dvoznamenkastu prednost (49:39). Poluvrijeme je zaključio Uljarević za još uvijek dostižnih 53:44.

Poslije velikog odmora Batur je smanjio na -7 (53:46), ali Kapusta i Majcunić stavljaju trice, a poslije trice Mesičeka u 28. minuti prednost Cibone porasla je na nedostižnih 20 poena razlike (71:51). Četvrtinu je atraktivnom tricom preko pola terena zatvorio Ivan Nakić Vojnović za 83:64.

U zadnjoj dionici igralo se opuštenije jer pobjednik je bio odlučen, a konačnih 105:77 realan je odraz trenutnih snaga na parketu.

Goričane su predvodili Karlo Uljarević (19p, 7s), Ante Mašić (13p), i Ivan Tvrtko Majić (12p).

Kod Cibone su se istaknuli nekadašnji Goričani Krešimir Ljubičić (19p), Borna Kapusta (18p, 11a, 6s), i Marko Baković (16p).

KOMPLETNA STATISTIKA

JOSIP SESAR, trener Cibone:

Uvukla se neka viroza u naš sastav. Četiri – pet igrača mi je pod temperaturom i bilo je upitno koliko će nas se uopće skupiti za današnju utakmicu. Čestitam dečkima koji su ovo iznijeli poslije jednog lošijeg razdoblja gdje smo četiri ogleda izgubili u nekom egalu. Trebala nam je ova pobjeda. U četvrtak nas već čeka Zabok i moramo se okrenuti pripremi tog susreta.”

BRASLAV TURIĆ, trener Gorice:

Dobro smo otvorili utakmicu, išli smo na kartu umora kod Cibone s obzirom da su u petak igrali protiv Mornara. Međutim, Kapusta je danas imao svoju večer. Otvorio je susret sa 4/4 šutom za tri poena, a mi na to nismo znali odgovoriti. Nismo uspjeli ni doći do veće prednosti u prvoj četvrtini. Kasnije je potom došlo do razigravanja cijele ekipe, a mi smo ušli u rotaciju koju nismo mogli pratiti. Upali smo u Cibonin mlin i utakmica je praktički bila riješena već u trećoj četvrtini.”

VITO POROBIĆ, igrač Gorice:

Prvo poluvrijeme je bilo u redu, ispoštivali smo neke dogovore i držali se u egalu. U prvoj četvrtini nas je lopta stvarno „išla“, lijepo smo igrali. No, u drugom poluvremenu je to sve palo. Iskazala se Cibonina kvaliteta, čestitam im na pobjedi.”

 
 
 
 

The post Cibona bolja od Gorice appeared first on Košarkaški klub Gorica.


U petak bez struje dio centra Velike Gorice