Prijava

Vaša prijava

Turić: „Nadam se da ćemo nastaviti s uspjesima”

[]

Gorica je rezultatom 78:65 svladala Škrljevo, direktnog suparnika u borbi za opstanak

Imali su naši košarkaši vrlo naporan tjedan u kojem su odigrali čak 5 utakmica. Dvije u prvenstvu Hrvatske i tri u ABA 2 ligi. Bilo je primjetno kako Bikovi igraju sve bolje, a napokon se dobra igra kapitalizirala i bodovno. Izborena je prva pobjeda u ABA 2 ligi, a juler je u izuzetno bitnoj utakmici u borbi za opstanak stradalo Škrljevo. Igrača Braslava Turića od početka su dominirali terenom i sredinom treće četvrtine bili na +25 poena viška.

Gosti su se pokušavali vratiti u susret zonskom obranom, ali trice Mašića i Lužaića spriječile su ulazak u neizvjesnu završnicu. Novim bodovima Gorica se odljepila s dna i fenjer prepustila ekipi Škrljeva.

Veliki doprinos u pobjedi imao je novopridošli igrač iz BiH, Milan Lužaić. Iako je tek par dana s novim suigračima Milan je uz 4 asistencije i 4 skoka postigao i najviše poena, točnije njih 18: Bila je ovo jedna prava takmičarska utakmica. Znali smo svi prije početka što nam znači i da su nam to izravni konkurenti u borbi za ostanak. Ispoštivali smo dogovor iz svlačionice, oko pristupa i energije u ovoj utakmici. Nametnuli smo od prve minute svoj ritam i iz dobre obrane proizlazio je dobar napad. U 2. poluvremenu se nismo najbolje snašli na njihovu match-up zonu, ali smo na kraju pogodili neke teške šuteve i obranili smo se kad je bilo najbitnije. Stigli smo do jako važne pobjede za nas, ne samo rezultatski nego i za samopouzdanje ekipe. Mislim da stvarno nije realna slika da je Gorica zadnja na tablici i nadam se da će do kraja sezone biti što više ovakvih pobjeda”zadovoljno je poručio novopridošli kombo bek Milan Lužaić.

Trener Braslav Turić nije iscrpio svoje igrače na turniru ABA 2 lige u Banja Luci nego je te tri utakmice iskoristio kao pripremu za ovaj važan dvoboj koji smo morali dobiti pod svaku cijenu: Bila nam je ovo peta utakmica u proteklih osam dana i vidio sam već u Banja Luci da igramo dobro i podižemo razinu igre u napadu. Podigli smo voljni moment u obrani i energiju i to smo prezentirali pogotovo u otvaranju utakmice. Normalno, došlo je do male krize krajem treće i početkom četvrte četvrtine, poremetili su nam ritam zonskom obranom, međutim presudili su kvaliteta mojih igrača, njihovo iskustvo, energija te velika volja i želja. Hvala Bogu, pobijedili smo, a ovo nam je treća pobjeda ove sezone u hrvatskom prvenstvu i vrlo je bitno da smo se izjednačili sa Škrljevom i da smo ‘pobjegli’ s te zadnje pozicije. Nadam se da ćemo nastaviti ovako uspješno kao što smo krenuli i danas i prošle srijede” – nadovezao se trener Turić.

 
 
 

The post Turić: „Nadam se da ćemo nastaviti s uspjesima” appeared first on Košarkaški klub Gorica.