Prijava

Vaša prijava

Gorica na 100% i 1. mjestu


Share

Jučer su odigrane i posljednje utakmice 3. kola HT Premijer lige pa iako se već znalo i prije sada je službeno.

Gorički košarkaši jedini su neporaženi u prva 3 kola i sa stopostotnim učinkom zasluženo su zasjeli na čelo prvenstvene ljestvice.

Utakmica protiv Zadra dugo će se pamtiti. Možda ne toliko po kvaliteti, ali svakako po uloženoj energiji obje momčadi i dramatičnoj završnici. Zadrani su nadskakali bikove (46-36)  i imali više ukradenih lopti (10-6), a Gorica je parirala većom preciznosti šuta: 43%-33%. Pogotovo su bili precizniji u pogocima s  perimetra: 7/20 (35%) Gorica naspram 4/25 (16%) Zadar.

No, bez obzira koliko je bilo teško doći do 1. mjesta još teže će biti ostati na njemu. U sljedećem kolu Sesarovu mašinu čeka novi derbi. Ovaj put protiv dvostrukog prvaka Europe – Vukova s Tuškanca. Kako god završio  ovaj derbi Goričani idu pomno zacrtanim putem. Ljudi iz uprave na čelu s predsjednikom Radovićem i trener Sesar svjesni su da samo teškim radom mogu nadoknaditi razliku u odnosu na financijski moćnije premijerligaše. Oslonac na igrače iz domaćeg podneblja i financijska stabilnost za sada polučuju odlične rezultate, a nadajmo se da će tako biti i dalje.