Prijava

Vaša prijava

Gorica spremna za ABA 2 ligu


Share

Za Goričane nema odmora. Nakon što odigraju utakmicu HT Premijer lige protiv VROS-a igrači i treneri odmah putuju za Banja Luku gdje ih čeka drugi balon ABA2 lige. Nakon što su prvi balon propustili zbog pozitivnih testova na koronu ovaj puta bikovi su svi zdravi i odlučni da pokažu svoje umijeće.

Također je bitno i da se strateg Gorice Josip Sesar oporavio i da će biti uz svoje igrače na parketu.

Josip Sesar: „Napokon su rezultati testa na Covid 19 negativni kod svih igrača pa ovaj puta možemo sa sigurnošću reći da učestvujemo u drugom po redu balonu ABA2 lige.

Nestrpljivo čekamo odlazak u Banja Luku da odigramo 3 utakmice s ABA2 ligašima, dakle s klubovima s kojima nikad prije nismo igrali. Nastojat ćemo se prezentirati u što je moguće boljem svjetlu. Radimo pripreme za te tri utakmice, gledali smo naše suparnike i pokušat ćemo im parirati na najbolji način.“

Gdje su moguće poteškoće jer ovo je prvo ovakvo iskustvo za bikove?

„Najveći problem vidim u tome kako će igrači reagirati na nepoznato jer to su igrači i protivnici protiv kojih nikad nismo igrali i koji su nam velika nepoznanica. U domaćoj ligi uvijek znamo tko nas očekuje i kakav je pa je ipak malo lakše. Drugi problem je što će sve skupa iziskivati veliki napor kako mentalni tako i fizički. Ovo je drukčija liga i drukčiji su zahtjevi.“

Kakva su očekivanja od ovog mini turnira?

„Mi ćemo odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku, a kako ćemo proći ostaje da se vidi nakon što odigramo sve tri utakmice. U svakom slučaju jedva čekamo da sve skupa krene i da klub učini ovaj iskorak u regionalnu i međunarodnu košarku“ – zaključio je Sesar oprezno.

Prvi protivnik je KK Studentski centar iz Podgorice, trenutno vodeća ekipa, a utakmica je na rasporedu u utorak 19. siječnja u 17 sati.

Zatim slijede utakmice protiv Rabotničkog u četvrtak i Lovćena 1947 u subotu.