Prijava

Vaša prijava

Brokeri slomljeni tek u produžetku


Share

Zanimljivu i neizvjesnu utakmicu odigrali su večeras košarkaši Gorice i Vrijednosnica Osijek, a pobjednik je odlučen tek u produžetku. Bikovi su na kraju imali više snage i hrabri brokeri morali su  priznati poraz.

Osječani su nošeni Paićem i Kujundžićem bolje otvorili utakmicu, a u 10. minuti tricom Clarancea poveli 18:26. Do kraja četvrtine Kalajžić stiže smanjiti na 20:26 i trener VROS-a, Stipe Šarlija, odlazi zadovoljniji na mali odmor.

U drugoj četvrtini gosti nastavljaju istom žestinom, ne dopuštaju domaćinima lake koševe iz brze tranzicije i u 13. minuti tricom Filipovića dolaze do svoje najveće prednosti od +13 (23:36).

Josip Sesar, koji se nakon kraćeg izbivanja vratio na klupu Gorice, rotirao je igrače tražeći dobitnu formaciju i bikovi rade seriju 21:6 te tricom Majcunića stižu na -1 (41:42). U završnici prvog poluvremena brokeri su smireniji i  rade mini seriju 5:0 te gosti na veliki odmor odlaze sa zasluženih 6 poena viška (41:47).

U 2. poluvremenu gledamo ravnopravnu bitku,  obrane su na puno većem nivou i ekipe se muče za svaki poen. Gosti su cijelo vrijeme u minimalnoj prednosti, no košem Batura u 27. minuti Gorica dolazi do svojeg prvog vodstva na utakmici.

Do kraja regularnog dijela ekipe se izmjenjuju u vodstvu, a u zadnju minutu ulazi se u egalu 74:74.

Baković pogađa oba bacanja za +2 domaćih, ali Paić poravnava na 76:76 četiri sekunde prije kraja. Zadnji napad Gorice završava promašajem i utakmica odlazi u produžetak. Međutim, u produžetku vrijednost osječkih dionica naglo pada. Sesarov stroj napokon se zahuktao i odmah napravio seriju 9:0 koju umorni brokeri više nisu mogli stići. Na 26 sekundi prije kraja Lakić smanjuje tricom na -4 (90:86), no Mašić rutinirano s 5 poena privodi utakmicu kraju za konačnih 95:86.

Presudila je dubina goričke klupe jer Sesar je koristio 11 igrača od kojih je čak šest bilo s dvoznamenkastim učinkom u rubrici koševa. Predvodio ih je Mate Kalajžić s 15 poena i 10 asistencija čime je ostvario novi double-double učinak. Solidno su ga pratili  Marko Baković s 13, Maj Kovačević s 12, Karlo Uljarević s 11 te Ivan Majcunić i Ante Mašić s 10 koševa.

U redovima Vrijednosnica Osijek najefikasniji je bio Robert Kujundžić sa 17 poena i  stopostotnim šutem iz igre, ali uz oba promašena slobodnjaka. Marcus Clarance se zaustavio na 14 poena, a Pavao Paić ubilježio je 13 koševa.

KOMPLETNA STATISTIKA

Igrači Gorice novim su bodovima na najbolji mogući način čestitali rođendan svom treneru iako su to mogli učiniti i s manje stresa.

Osim bodova kojima su ostali pri vrhu ova pobjeda ima posebnu važnost jer bikovi sada u pozitivnom ozračju putuju u Banja Luku gdje ih već u utorak čeka prva utakmica u balonu ABA 2 lige.