Prijava

Vaša prijava

Dobar otpor Gorice protiv Cibone


Share

U pomalo nekošarkaškom terminu Gorica i Cibona danas su odigrali zaostalu utakmicu 15. kola HT premijer lige. Momčadi su prikazale kvalitetnu, atraktivnu i zanimljivu košarku, a s(p)retniji Cibosi nanijeli su Goričanima prvi domaći poraz ove sezone uz još jednu odličnu partiju mladog Roka Prkačina.

GORICA 25 19 17 29 90
CIBONA 25 22 22 25 94
Cibona je bolje otvorila utakmicu te alleyoopom i tricom Prkačina odmah povela s 0:5. Vodili su Vukovi cijelu prvu četvrtinu, ali kod rezultata 19:25 Majcunić i Uljarević tricama zatvaraju ovu dionicu  izjednačivši na 25:25.
U 14. minuti Kalajžić  dovodi domaćine prvi put u vodstvo (30:29), a nešto kasnije Uljarević podiže tu razliku na 5 koševa (39:34). Međutim, niti Gorica se ne uspijeva rezultatski  značajnije odvojiti jer igrači gostujućeg stratega  Vladimira Jovanovića vrlo su precizni s linije za tricu (9 od 15 u prvom poluvremenu). Reynolds veže dvije, Novačić dodaje još jednu a Planinić zatvara poluvrijeme polaganjem za 44:47 i prednost Vukova. 
Poslije velikog odmora gosti mijenjaju sustav obrane, povećavaju svoje vodstvo  i u 29. minuti tricom Bilinovca po prvi puta odlaze na dvoznamenkastu prednost (58:69).
Šest minuta prije kraja poslije koša Markote prednost gostiju iznosi 12 poena (68:80) i čini se da bi utakmica mogla biti prelomljena. Međutim,  igrači Josipa Sesara se ne predaju te uz pomoć borbenog Ljubičića dolaze na samo -6 dvije i pol minute prije kraja  i rezultat je 78:84.
Na drugoj strani  Reynolds promašuje s perimetra pa Bikovi imaju dva pokušaja za tricu kojom bi utakmicu vratili unutar jednog posjeda. Niti jedna ne ulazi, Prkačin ih kažnjava tricom za 78:87 i Cibosi serijom slobodnih bacanja  rutinski privode utakmicu kraju za konačnih 90:94.
Zaslužena pobjeda gostiju koji su postigli 14 trica uz 46% preciznosti. Goričanima ostaje žal što Baković zbog ozljede nije mogao pomoći ekipi, a Kalajžić i Mazalin su igrali samo djelomično oporavljeni.
Domaćine je predvodio Karlo Uljarević s 19 poena i 5 asistencija, a najboljeg pomagača imao je u Krešimiru Ljubičiću koji je ubilježio 18 koševa i 4 skoka. Ivan Majcunić se zaustavio na 13 koševa, a Lovro Mazalin na 12 uz 7 skokova.
U redovima Cibone najbolji je bio Roko Prkačin s novim double-double učinkom kojeg je zaokružio na 20 poena i 10 skokova. Scott Reynolds trice je šutirao 5 od 7 i zabilježio ukupno 17 koševa uz 5 asistencija. Cibona je imala čak 6 dvoznamenkastih strijelaca jer po 13 poena postigli su Mateo Drežnjak i Toni Nakić, a na 11 su se zaustavili Josip Bilinovac i Damir Markota.
Gorica je sada na omjeru 16-4 i čeka ju teško gostovanje u Splitu protiv istoimenog domaćina, a utakmica je na rasporedu u četvrtak 18. veljače.