Prijava

Vaša prijava

Carter i Onuaku donijeli prevagu


Share

Košarkaši Gorice jučer su u Zadru doživjeli 8. poraz u tekućuj sezoni HT Premijer lige. Uz 20 pobjeda Bikovi neprikosnoveno drže 4. mjesto na tablici i sve je izvjesnije da će im upravo Zadar biti protivnik u 2. krugu doigravanja. Naravno, ukoliko obje momčadi prođu 1. krug.

Zadar je vodio cijelu utakmicu uz jedno izjednačenje (26:26), a momčad Josipa Sesara tri minute prije kraja približila se na -6. Na žalost, nekoliko napada pri tom zaostatku Bikovi nisu realizirali i bodovi su ostali “pod Pekom” na zadovoljstvo domaćina.

Veljko Mršić, trener Zadra“Slična utakmica kao prije dva dana protiv Sonika gdje smo dobro otvorili utakmicu i stvorili dobru prednost. Zatim smo cijelu utakmicu održavali, Gorica se kasnije malo vraćala na nekih 6 razlike, ali smo držali distancu. Čestitam momcima na važnoj pobjedi jer Gorica je dobra momčad. Idemo dalje prema našem cilju, a to je da zadržimo prvo mjesto u HT Premijer ligi.

Jan Palokaj, igrač Zadra“Po tko zna koji put smo s dobrim ulaskom u utakmicu riješili susret. Kasnije se malo izvrte petorke, čak smo u jednom trenutku igrali s petorkom koja skoro nikad nije zajedno igrala pa je rezultat bio u minusu. Mislim da na našu agresivnost nitko ne može odgovoriti u domaćem prvenstvu, to je nešto što nas može voditi do naslova prvaka.”

U redovima Gorice svjesni su da je za poduhvat i pobjedu na Višnjiku  ipak trebalo prikazati  nešto više.

Josip Sesar, trener Gorice: “Čestitam Zadru na pobjedi, mislim da su dominantno odigrali utakmicu. Mi smo se držali taman iznad vode da ne potonemo u dubljem zaostatku. Ovih desetak razlike je neka realna slika. Ono što je danas bio problem, što sam vidio, kad god bi Carter i Onuaku bili u petorci mi u tim trenucima nismo imali rješenja, mislim da su njih dvojica donijeli tu razliku u kvaliteti.”

Karlo Uljarević, igrač Gorice: “Mislim da je Zadar bolje ušao u utakmicu i to je na kraju presudilo. Mi smo cijelo vrijeme lovili rezultat, ali taj ulazak u utakmicu je presudio. Zadar je zasluženo pobjedio.”

Priliku za popravak Sesarov stroj imat će u utorak 13. travnja kada dočekuje drugu zadarsku ekipu – Sonik Puntamiku.