Prijava

Vaša prijava

Furnir zaleđen na -39


Share

U 31. kolu HT Premijer lige košarkaši Gorice nadigrali su ekipu Furnira iz zagrebačke Dubrave  i zasluženo slavili 97:58.

Gorica je otvorila tricom Mazalina, a u 3. minuti košem i slobodnim bacanjem Pavlovića već je bilo 10:2.

 

 

Košarkaši iz Dubrave poenima Majića i Jerkovića smanjili su na 10:6 i to je bilo najbliže što su se rezultatski približili domaćinima. Naime, uslijedila je serija Bikova 14:2 koju je tricom u 10. minuti dovršio Mašić. Prednost Gorice popela se na +16 (24:8), a prvu četvrtinu tricom je zatvorio Pandurić za kakvu takvu nadu gostiju.

 

Međutim, Sesarov stroj danas je radio kao podmazan. U 14. minuti Mazalin podiže na +20 (34:14), a u 26. minuti nakon trice Majcunića već je +31 (70:39).

S obzirom da su obje ekipe zacementirale svoje pozicije u regularnom dijelu prvenstva trenerima je bilo bitnije da do kraja utakmice sačuvaju igrače od ozljeda. Sesar ionako danas nije računao na ozlijeđene Batura, Ljubičića i Savića. Tako se do kraja utakmice igralo nešto opuštenije  uz participaciju  mlađih igrača koji inače nemaju previše minuta u premijer ligi. Najbolji strijelac juniorske lige, Hrvoje Majcunić, promašio je par trica, ali je za dva gađao 100% (3 od 3) za ukupno 6 poena u nepunih 15 minuta na parketu. Završnih 97:58 Goricu ostavlja na 4. mjestu prvenstvene ljestvice, a Furnir ostaje na pretposljednjoj stepenici.

 

Kod Gorice danas su se istaknuli Lovro Mazalin sa 17 poena i 7 skokova te Ozren Pavlović s istim brojem poena i jednim skokom manje. Borna Kapusta ubilježio je double-double učinak jer je uz 10 asistencija postigao i 13 koševa. 13 koševa postigao je i Ivan Majcunić, a Ante Mašić se zaustavio na 12 ubačaja i 7 skokova.

U redovima Dubrave najefikasniji je bio Andre Isabell Jr. s 11 poena, a njemu uz bok bili su Majić i Pandurić s 10 koševa.