Prijava

Vaša prijava

Mazalin presudio u završnici, Gorica povela 1-0


Share

Košarkaši Gorice i Sonik Puntamike odigrali su danas prvu utakmicu četvrtfinala doigravanja HT Premijer lige, a u tijesnoj završnicu pobjedu je odnijela domaća ekipa.

 

Obje momčadi nastupile su sa skraćenim rosterima, oslabljene neigranjem nekoliko važnih igrača (Ljubičić, Baković, Batur kod Gorice, a Vladović, Petani i Rašić kod Sonika) pa su se treneri morali osloniti na taktičke varijante prema raspoloživosti igrača. Utakmica je bila vrlo neizvjesna, a ekipe su se desetak puta izmjenjivale u vodstvu.
Međutim, niti jedna nije uspijevala dosegnuti dvoznamenkastu  prednost i prelomiti utakmicu. Početak utakmice  pripao je Anti Gospiću koji je svojom silinom orao reket i koristio činjenicu da je Gorica ostala bez oba centra. Zahvaljujući njemu gosti su vodili 10:18 i 18:25. Slično je bilo i u trećoj četvrtini kada nakon trice Gospića na semaforu stoji rezultat 60:67.

 

Međutim, u završnici je ipak dominirao Lovro Mazalin. U trenucima rezultatskog poravnanja (78:78) gostujućim igračima se skratila ruka i promašivali su i otvorene šuteve i slobodna bacanja. S druge strane Mazalin je vezao nekoliko uspješnih akcija te s 8 poena doveo Goricu u prednost 86:82 na pola minute prije kraja. Igrači Josipa Sesara smireno su priveli utakmicu kraju i zasluženo slavili 89:83.
Gorica je na ovaj način povela 1-0 i pokušat će dvokorakom ući u polufinale doigravanja.

U redovima Gorice najistaknutiji je bio Lovro Mazalin koji je ostvario double-double učinak s 25 poena i 14 skokova. Mate Kalajžić pridodao je 14 koševa, a Uljarević i Pavlović su se zaustavili na 12 ubačaja. Odličan je bio i Borna Kapusta s 9 poena i 9 asistencija.

 

Goste je predvodio Ante Gospić s 23 koša, 9 skokova i 5 asistencija. Dino Palčić je odigrao punu minutažu postigavši 22 koša i 6 asistencija, a Lovre Runjić je bio blizu tripple double učinka zabilježivši 20 koševa, 11 skokova i 7 asistencija.
Sljedeća utakmica na rasporedu je u petak 14. svibnja kada su Zadrani domaćini, a prijenos je na Arena sportu.