Prijava

Vaša prijava

Otvaraju se čitaonice novina i časopisa i studijske čitaonice u knjižnici


Od danas u knjižnici ponovno možete čitati dnevni tisak jer ponovno otvaramo čitaonice novina i časopisa. Također se otvaraju i studijske čitaonice za rad i učenje u knjižnici. I dalje je prilikom boravka u knjižnici nužno poštivanje mjera za zaštitu od širenja zaraze koronavirusom – nošenje maski, dezinfekcija ruku pri ulasku u knjižnicu te poštivanje udaljenosti od 2 metra.

Evo i detaljnih uputa za korisnike prilikom ulaska i boravka u prostorima knjižnice te korištenja usluga knjižnice:

  1. Nošenje zaštitne maske obavezno je tijekom boravka u knjižnici.
  2. Pri ulasku u prostor knjižnice obavezno je dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju postavljenim na ulazu.
  3. Preporučuje se izbjegavanje bližeg socijalnog kontakta te poštivanje razmaka od propisanih 2 metra od ostalih korisnika i zaposlenika knjižnice.
  4. Čitaonice dnevnog tiska i čitaonica Dječjeg odjela su otvorene uz ograničen broj čitača koji istovremeno mogu boraviti u čitaonici (najviše 4 korisnika u Središnjem odjelu za odrasle, 4 korisnika u Knjižnici Galženica i 6 korisnika u Dječjem odjelu). Vrijeme provedeno za računalom ograničeno je na 1 sat za pojedinog korisnika.
  5. Studijske čitaonice su otvorene za rad i učenje. U studijskoj čitaonici Središnjeg odjela za odrasle i u studijskoj čitaonici u Knjižnici Galženica dostupna su po 2 mjesta za rad korisnika. Potrebno je unaprijed rezervirati mjesto za rad putem telefona ili e-maila u pojedinim lokacijama. Vrijeme provedeno u studijskoj čitaonici ograničeno je na 2 sata za pojedinog korisnika.
  6. Dostupan je rad na korisničkim računalima. U Središnjem odjelu za odrasle i u Knjižnici Galženica te u Dječjem odjelu 2 mjesta. Vrijeme provedeno za računalom ograničeno je na 1 sat za pojedinog korisnika. Korisnici slobodno mogu koristiti vlastita prijenosna računala u prostoru knjižnice.

Podsjećamo i na trenutno aktualno ljetno radno vrijeme knjižnice do 28. kolovoza 2021. prema sljedećem rasporedu:

Središnji odjel za odrasle

Ponedjeljak, Srijeda, Petak        14 – 20 h

Utorak, Četvrtak             8 – 14 h

Subota 8 – 12 h

Dječji odjel

Ponedjeljak, Srijeda, Petak        14 – 20 h

Utorak, Četvrtak             8 – 14 h

Dječji odjel subotom ne radi!

Knjige iz Dječjeg odjela subotom možete vratiti

u Središnji odjel za odrasle.

Područna knjižnica Galženica

Ponedjeljak, Srijeda, Petak        8 – 14 h

Utorak, Četvrtak             14 – 20 h

Subota 8 – 12 h